Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Ateşten Gömlek Giyinen Şöhret Severler!

Son günlerde sosyal medya da Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklamasının dışında şu an hapiste neler yaptığı, ne kadar harcama yapacakları ve oradaki insanlarla iletişimleri nasıl bu sorular takipçileri tarafından ilgi ile merak ediliyor. Peki, Dilan-Engin Polat çiftinde cezbeden merak neden?

Sosyal medyaya bakıldığı zaman her gün bir fenomen tabiri caizse ‘patlak veriyor’. Meğer bu fenomenlerden ne çok şikayetçi varmış!

Bu ara toplumdan duyduğum genel bir soru var. ‘Bir güzellik merkezi ile bu kadar mı oldular?’ Elbette bir güzellik merkezi ile bu kadar olmadıkları ortaya çıktı.

Peki, yıllarca bu işe emek vermiş sanatçıların, yazarların, bilim insanlarının, gazetecilerin ve mesleğinde yer alan kişilerinde hayatları, başarıları bu kadar merak ediliyor muydu? Ya da sorumu değiştirecek olursam bu insanların hayatları neden merak edilmiyordu?

Dün karşıma çıkan bir magazin programında Dilan-Engin Polat çifti hapiste ne kadar harcama yapabilir, orada nasıl bir kahvaltı tüketecekler? Gibi sorular konuşuluyordu.

Bu durum karşısında çok şaşırdım. Neden devlete karşı suç işleyen, vergi kaçıran ve silah örgütlenmeleri gibi konulardan suçunun cezasını çeken bireyler merak konusu oluyor diye.

Bu sözde ünlümsü kişiler için şuanda üzülen ve bunlar için paylaşım yapan bireyler ile karşı karşıya kalıyorum. Nedenini sorduğumda ‘Yazık çocukları vardı’ diyorlar.

Fatih Altaylı’nın da aynı konuda yaptığı açıklamanın altını çizmek istiyorum. Çocuklarını düşünen ebeveynler sizce kanun karşısında suç işleyecek unsurlarda bulunurlar mıydı?

Bu tarz kılını kıpırdatmadan, ter bile dökmeden, saçma bir şeyler yapıp iki üç insandan alkış aldıktan sonra iyi kötü her şeyi kendine yapmaya hak bulan kişilere maalesef saygım bulunamıyor.

Bence artık birilerinin ciddi şekilde bu kişilere haddini bildirmesi gerekiyordu ve bu da şuanda yavaş yavaş Dilan-Engin Polat dosyasından sonra yer almaya başladı.

Teker teker bütün Dilan-Engin Polat’tımsı sözde fenomenler dökülmeye başladı. Bizler şuan sadece konunun izleyicisi olacağız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tülay Gizem Başar Arşivi