Müzeler Günü’ne özel hizmet

Müzeler Günü’ne özel hizmet
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, ‘Avrupa Müzeler Gecesi’ etkinliği kapsamında bugün kapanış saatinden itibaren 23.00'e kadar Mevlâna Müzesi ile Karatay Çini Eserler Müzesi’nin ücretsiz olacağını kaydetti.

Esra Örengül

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada "18 Mayıs Müzeler Günü"nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.

Yazılı acıkama yapan Yarar, “ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2022 yılı için ana tema "Müzelerin Gücü" olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda ilimizde de 18 Mayıs Müzeler Günü bazı etkinliklerle kutlanacaktır” dedi.

Konya’nın zengin

kültürel varlığı

Yarar, Konya’nın somut ve somut olmayan zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle Cumhuriyetimizin en erken kurulan müzelerinden olan Konya Müze Müdürlüğüne bağlı birçok taşınır kültür varlığımızın korunduğu-sergilendiği 6 müzemiz bulunmaktadır. Bu müzelerimizde 60 binin üzerinde envanterlik eser, bir o kadar da etüdlük eser bulunmaktadır ve Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaretçilerini beklemektedir.

Bu yıl Avrupa'da 18'incisi ülkemizde ise 17’ncisi kutlanacak olan "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında da 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü kapanış saatinden itibaren 23.00'e kadar ilimizde Mevlâna Müzesi ile Karatay Çini Eserler Müzesi ücretsiz olarak ziyarete açık bulundurulacaktır” diye konuştu.

Yarar, etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu yıl Müzeler günü kapsamında, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, Karatay Medresesinde 18 Mayıs günü icra edilecek programda; Karatay Çini Eserler Müzesi’nde restorasyonları tamamlanan bölümler ziyarete açılacak ve Mahmut AKOK “Bir Arkeologun Çiziminden Toplum Belleğine Arşiv” Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilecektir.”