Yeniden Kazanalım

Yeniden Kazanalım
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 8. Hafta maçında yarın saat 13.00'de evinde Aliağa Petkim ile karşılaşacak.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne bomba gibi başlayan ve 4 maçta 3 galibiyet elde eden AYOS Konyaspor Basketbol son oynadığı 3 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Sırasıyla oynadığı Türk Telekom ve Merkezefendi maçlarını uzatmalarda son topta kaybeden Dev Kartallar 7.haftada da Anadolu Efes karşısında da iyi oyun oynamasına rağmen sahadan 5 sayı farkla 88*83 mağlup ayrılmıştı. Yeniden çıkışa geçmek isteyen yeşil-beyazlılar yarın evinde İzmir ekibi Aliağa Petkim’i ağırlayacak. Taraftarı önünde kazanmak isteyen Dev Kartallar yeniden play-off mücadelesine tutunmak hedefinde.

Eksikler var

Koç Engin Gençoğlu ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleşen saha içi çalışmaları ve analiz toplantılarıyla maça oldukça iyi hazırlanan yeşil-beyazlılarda eksikler oldukça can sıkıyor. 7.haftada oynanan Anadolu Efes maçında Nikolov ve Perez’den yararlanamayan Engin Gençoğlu Pazar günü oynanacak maçta da bazı oyunculardan yararlanamayacak. Takımda sakat oyuncuların olduğunu söyleyen Gençoğlu; “Tam kadro değiliz. Can Altıntığ ve Mert Gizir’in bir sakatlığı var. Nikolov’un parmağı kırık. Hasa Efe Uzun geçtiğimiz günlerde ufak bir rahatsızlık yaşadı. Alex Perez’de antrenmanlarda denedi kendisini ancak hala arıları devam ediyor. 5 tane sakatımız ve antrenmana katılamayan oyucumuz var ama inanıyorum ki maç gününe kadar hepsini toparlayarak onların da özverisiyle sahada olacaklarını düşünüyorum” açıklamalarını yaptı.

Koç’tan savunma uyarısı

Bu sezon Süper Lig’de maç başına 83 sayı ortalaması yakalayan Konyaspor’da hücumda işler yolunda olsa da savunmada bazı sorunlar var. Özellikle Türk Telekom ve Merkezefendi maçlarında son topta savunma aksiyonlarını almakta geciken ve savunma ribauntlarını rakiplerine kaptıran yeşil-beyazlılar bu şekilde üst üste 2 mağlubiyet yaşadı. Takımın hücum aksiyonlarından memnun olan ancak savunmada özellikle boyalı alanda vidaları daha fazla sıkmak isteyen Koç Gençoğlu antrenmanlarda ciddi uyarılarda bulundu.

Özgökçen’den destek çağrısı

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen Pazar günü oynanacak olan AYOS Konyaspor Basketbol-Aliağa Petkim maçı için destek çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Özgökçen; "Son topa kadar mücadeleyi bırakmayan AYOS Konyaspor basketbol takımımız, desteği de sonuna kadar hak ediyor. Pazar günü saat 13.00’da Aliağa Petkim karşısında tüm Konyaspor sevdalılarını salona bekliyoruz. Biz, birlikte güçlüyüz" dedi.

Aliağa Petkim’den 3 galibiyet

İzmir temsilcisi Aliağa Petkim ise Konya’ya formda gelecek. Bu sezon ligde zor maçları kazanan İzmir temsilcisi deplasmanda oynadığı Merkezefendi, DAÇKA ve evinde FruttiEx Bursa ile ONVO Büyükçekmece maçlarını kazandı. Petkim ise Anadolu Efes, Galatasaray NEF ve Bahçeşehir Koleji maçlarını kaybetti.