Uçuşa Devam Çocuklar

Uçuşa Devam Çocuklar
TFF 3.Lig’de iyi bir çıkış yakalayan ve son çıktığı iki maçtan da galibiyetle ayrılan 1922 Konyaspor hafta iç mesaisinde 13.hafta maçında bugün evinde Nevşehir Belediyespor’u konuk edecek.

TFF 3.Lig’de iyi bir çıkış yakalayan ve son çıktığı iki maçtan da galibiyetle ayrılan 1922 Konyaspor hafta iç mesaisinde 13.hafta maçında bugün evinde Nevşehir Belediyespor’u konuk edecek.

Hedef çıkışı sürdürmek

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor çıkışa geçti. Ligde oynadığı son iki maçın ilkinde evinde Belediye Kütahyaspor’u 2-0 ve deplasmanda Elazığspor’u 2-1 mağlup ederek 6 puan alan Yavru Kartal hafta içi mesaisinde ligin tecrübeli ekiplerinden Neveşehir Belediyespor’u bugün sahasında ağırlayacak. Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Bursa Bölgesi C Klasman hakemi Metin Ateş yönetecek. Ateş’in yardımcılıklarını Turhan Akbaş ve Cem Harman yapacak. Maçın 4.hakemi ise Alper Cesur olacak.

12 maçta 16 puan

Son haftalarda hem mental anlamda oyun anlamında oldukça toparlanan 1922 Konyaspor gençlik ateşinin verdiği heyecan ile güzel sonuçlar almaya başladı. İlk haftalardaki tedirginliği üzerinden atan Yavru Kartal sahada oldukça sakin kalıyor. Ligin ilk haftalarındaki tedirgin görüntüsünü üzerinden atan yeşil-beyazlılar son haftalarda kart görmekten de oldukça kaçıyor. Ligde 12 maçta aldığı 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 16 puan toplayan yeşil-beyazlılar 10.sırada yer alıyor. Bu sezon evinde Yomraspor ve Belediye Kütahyaspor’u mağlup eden 1922 Konyaspor, Nevşehir maçını da kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.

Oldukça tecrübeli oyunculardan kurulu

TFF 3.Lig’de 5.sezonunu geçiren Nevşehir Belediyespor Selahattin Dinçel yönetiminde sezona play-off oynama hayaliyle başladı. Sezonun ilk 6 maçında Dinçel yönetiminde yalnızca 1 galibiyet alabilen Nevşehir temsilcisinde Dinçel ile yollar ayrıldı. Takımı 7.haftada devralan Yusuf Tokuş6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak takımını çıkışa geçirdi. Mavi-kırmızılılar son iki maçında Edirnespor ve Derincespor’u mağlup ederek 6 puan topladı. 12 maç sonunda 4’er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan Nevşehir 15 gol attı ve kalesinde 14 gol gördü. +1 averaj ile 1922 Konyaspor’un 1 basamak üzerinde bulunan Nevşehir temsilcisinin kadrosunda Şener Özcan, Orhan Evci, Kerem Can Akyüz, Erdi Kasapoğlu, Ali Kuçik, Özgür Can Özcan ve Dilaver Güçlü gibi oldukça tecrübeli oyuncular bulunuyor.

Başkan Renklibay’dan taraftara çağrı

1922 Konyaspor Kulüp Başkanı Zahir Renklibay yarın oynanacak Nevşehir Belediyespor karşılaşması öncesinde taraftara çağrıda bulundu. Renkibay; “Lige yepyeni bir kadro ve yeni umutlar ile başlayan takımımız son olarak ligin oturmuş takımlarından Elazığspor ile deplasmanda yaptığı mücadelede göstermiş olduğu azim ve istekli futbol sonucu haklı bir şekilde galip gelmiş ve Konya’mıza 3 puan getirmiştir. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Hafta içi oynayacağımız Nevşehir Belediyespor karşılaşması zor geçecek. Rakibimiz ligin oturmuş şehir takımlarından biri. Sonraki haftalara özgüven ve moral taşımak için bu tür zorlu müsabakalardan alınacak puan ve puanlar çok önemli. Takımımızın her hafta yükselen bir form grafiği ve uyumu var. En güzel şekilde mücadele edip taraftarımız ile birlikte sahamızda kazanmak istiyoruz. Genç oyuncularımız taraftarlarını yanlarında görmeyi çok arzu ediyorlar. Onlar için taraftarımız ekstra güç kaynağıdır. Bu nedenle yarın oynayacağımız Nevşehir Belediyespor maçında tüm taraftarlarımızı gençlerimizi desteklemeye davet ediyorum” dedi. SPOR SERVİSİ