Özgökçen: Konyaspor Başkanlarını yıpratıyor ve zedeliyoruz!

Özgökçen: Konyaspor Başkanlarını yıpratıyor ve zedeliyoruz!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, dün yapılması beklenen ancak yeterli çoğunluk sağlanmadığı için ertelenen Olağanüstü Genel Kurulun ardından son kez basının önüne geçti. Özgökçen, önemli açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, dün yapılması beklenen ancak yeterli çoğunluk sağlanmadığı için ertelenen Olağanüstü Genel Kurulun ardından son kez basının önüne geçti. Özgökçen, önemli açıklamalarda bulundu.

Görevi devretmek için sürekli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Fatih Özgökçen; “Aralık ve Ağustos ayında iki kez Genel Kurul yaptık. Konyaspor'u yönetme arzusu olan, daha iyi yerlere getirebilecek kişilere yönetimi devretmeye hazırız demiştim ama ciddi böyle bir durum olmadığı gördüğümüz için devam ettik. Yeniden genel kurulu kararı aldık. Genel Kurul kararı alınmadan önce de şehrimizde yöneticilik yapabilecek olan kardeşlerimizle, iş insanlarımızla görüşmelerimiz oldu. O dönem içinde de oldu. Gönül isterdi ki bugünkü genel kurulda görevimizi hemen devredip, yeni yönetimin işe başlamasını isterdik. Bu noktada yöneticilik yapabilecek arkadaşlarımızın uzak durduğunu 2,5 yıllık süreçte de gözlemediğim gibi 2,5 haftalık süreçte de buna şahit oldum” açıklamalarını yaptı.

Görevden kötü gönderiyoruz

Konyaspor camiasının yöneticileri ve başkanları yıprattığını söyleyen Özgökçen; “Göreve geldiğimiz zaman ‘Konyaspor istediği Başkanını buldu’ gibi söylemler oldu. Hilmi Bey’in ve Ahmet Bey’in göreve geliş sürelerini de inceledim. Bizim sürecimiz ile benzer durumlar. Ama görevden gönderirken maalesef çok kötü gönderiyoruz. Sonrasında başkan adayı çıkmadığı için genel kurulları erteliyoruz. En büyük markamız dediğimiz Konyaspor’u markasız hale getiriyoruz. Bunda benim kusurum var özür diliyorum ama herkes önce bu öz eleştiriyi yapmak zorundadır” şeklinde konuştu.

20 milyon Euro borç Konya için çok yüksek bir borç değil

İnsanların Konyaspor’da borç yükünden değil, yıpranma ve zedelenme kaygısından dolayı uzak olduğunu söyleyen Özgökçen; “Konyaspor’un Ağustos ayındaki borcu 634 Milyon TL olarak ibra ediliyor, bunu herkese vermeye hazırız diyerek açıklama yapıyoruz. Ancak söylentilere itibar edilerek borcun daha fazla olduğu söylenen yazılara itibar ediliyor. Bunun hiç kimseye faydası yok. Konyaspor bizimdir ve korumak zorundayız. Bugün en büyük markaya 2,5 milyonluk şehirde çok daha fazla talipli olması gerekiyor. Gelirken herkes bir şekilde el üstünde ve baş üstünde getiriyoruz, gönderirken çok yıpratıcı ve sanki oraya hizmet etmemiş, çapalamamış şekilde gönderiyoruz. 20 milyon Euro borç Konya için çok yüksek bir borç değil. İnsanlar bu borçtan değil, yıpranma ve zedelenme kaygısından dolayı çok fazla talipli olmadığını gözlemledim” dedi.

Herkesin hatası olacak

Adem Bulut Bey’in başkanlık niyeti vardı diyen Özgökçen; “Konyaspor’a hizmet etme arzusu içinde olan herkese destek olacağımızı söylemiştik. Fenerbahçeli Başkan geliyor? Durun daha yeni başlıyoruz. Şimdiden başlarsak bu işin üstünden nasıl geleceğiz. Bugün Süper Lig’de 6-7 başkan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kongre üyesidir. Kendi insanlarımızı lütfen bu kadar çabuk Konyaspor’un menfaatine tercih etmeyelim. Konyaspor’un menfaati varsa bazı şeyleri göz ardı edebiliriz. Herkesin hatası olacak. Biz her şeyi doğru yaptığımızı da söyleyemiyoruz” ifadelerini kullandı. HALİ LYILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi