Ömer Korkmaz: Kimse Konyaspor üzerinden mesaj veremez!

Ömer Korkmaz: Kimse Konyaspor üzerinden mesaj veremez!
 Muhabir
Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, Samsunspor maçında rakip takım oyuncusu tarafından sarf edilen sözler ve daha sonra Konyaspor-Kayserispor maçının ardından Samsunspor başkanının attığı tweet hakkında açıklamalar yaptı.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, Samsunspor maçında rakip takım oyuncusu tarafından sarf edilen sözler ve daha sonra Konyaspor-Kayserispor maçının ardından Samsunspor başkanının attığı tweet hakkında açıklamalar yaptı.

Samsunspor - Konyaspor maçının öncesinde Karadeniz ekibinin oyuncusu Osman Çelik yaptığı 'Şu an puan cetveline baktığımızda rakibimiz gibi gözüküyor ama Samsunspor'un bulunduğu durum onlara rakip olacak seviyede değil' ifadeleri Konyaspor camiasını oldukça sinirlendirmişti.

'Konyaspor üzerinden hesap kesmek isteyen kimseye müsaade etmeyiz'

Bu durumlara Kon Tv'de katıldığı canlı yayında cevap veren Başkan Ömer Korkmaz; "Hiç kimse bir yerlere mesaj verirken Konyaspor Kulübünün adını kullanarak mesaj vermesini asla kabul edemeyiz. Buna müsaade etmeyiz. Oyuncunun o tarz mesajını okudum ve hafızama kazıdım. Kazansaydık daha baskın cümlelerle cevap gönderecektim. Ben de düzeltmek adına genel olarak dengimiz değil ifadesini kullandım. Ülkemizdeki her takım, her kulüp değerli ama bizim gösterdiğimiz hoşgörüyü biz göstermeyenlere biz de hoşgörü ve saygı beklemeyecekler. Bizler ceza almamak adına dikkat ediyoruz. Samsun’daki o olay beni rahatsız etti. Bizler, Konyaspor’u seven insanların da tercümanı olmak zorundayız. Konyaspor üzerinden hesap kesmek isteyen kimseye müsaade etmeyiz" dedi.

Ardından Konyaspor evinde Kayserispor'u konuk etmiş ve rakibini 2-0 mağlup etmişti. Maçta Konyaspor'un ikinci kazandığı penaltı ve Kayserispor'un attığı golde VAR hakeminin tavsiyesi ile karar değiştirmişti.

Bu maçın ardından da Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım sosyal medya hesabından tweet atmıştı.

'İlk Kulüpler Birliği toplantısında kendisine soracağım'

Başkan Korkmaz bu tweet hakkında da açıklama yaptı ve açıklamasında; " Samsunspor Başkanının attığı tweeti gördüğümde Kayserispor maçımızla odaklı bir şey değil. Biz maçı Kayserispor başkanıyla birlikte izledik. Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Konyaspor’u yenme hesabı içine girmişlerdi. Kayseri galibiyetimiz daha çok onların canını acıttı. Böyle bir paylaşım yaptı. Neden yaptığını da ilk Kulüpler Birliği toplantısında kendisine soracağım, ne yapmak istemiş. Ben sosyal medya kullanan biri değilim, Adem Bey’den rica ettim kendisi de gereken cevabı verdi. Biz onların sahasında kupa aldık, bizimle çok şeyleri yok yani. O stadyumun açılışında kupa kaldırdık biz. Süper Kupa finali oynadık Beşiktaş ile" ifadelerini kullandı.

'Herkese bir cevap vereceğiz'

Hakkımızı hangi platform olursa olsun arayacağız diyen Başkan Korkmaz; "Konyaspor başkanlığından daha üst bir mevkide hayalim yok. Bundan dolayı bu kulübün öncelikle bir taraftarıyım. Belki onlar daha büyük aksiyonlar düşünüyordur ama biz olması gereken ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Alanyaspor maçından sonra bütün görüntüleri alıp federasyona yolladım, başkanı aradım. İçinde bulunduğumuz sportif pozisyonda hatalı kararları kaldıracak bir durumda değiliz. Kulübümüzün ismini kullanarak menfaat sağlamak isteyen herkese bir cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.

'Taraftarın en büyük desteği tribünleri doldurmaktır'

Kararlar hakkında tribün baskına dikkat çeken Ömer Korkmaz; "Kayserispor maçında hakemler doğru kararlar verdi. Şunun gücünü unutmayalım, boş bir tribüne oynasaydık hakemi VAR’a göndermeyebilirdik. Hemşerilerimden rica ediyorum, içinde bulunduğumuz durumda stadyuma gelerek bizlere destek olmanı gerekiyor. Pozitif enerjiye ihtiyacımız olacak. Konyaspor iç sahada çok güçlü bir takım, son zamanlarda gördüğüm kadarıyla kaybediyoruz. Karagürmük maçında da uzatma dakikalarında VAR’dan kazandığımız penaltı da ‘tribün baskısıyla’ geldi diye konuşuluyor. Bunun bu kadar değerli olduğunu biliyorsak neden takımımızı yalnız bırakıyoruz? Bu takımın ligde kalmasında taraftarın en büyük desteği tribünleri doldurmaktır. Benim kendi şahsım adına bir talebim yok. Kulübümüz, camiamız, şehrimin adına istiyoruz. 2021 yılında Konyaspor 1.Lig’deyken ben yöneticiydim. Bulunduğum lig gerçekten çok kıymetli. Alt ligde olmayı düşünmüyorum bile, çünkü oralarda sesinizi duyuramazsınız kimseye. Kimse sizi dikkate almaz. Süper Ligin önemini bilelim. Herkes Konyaspor için bir şeyler yapabilir" açıklamalarını yaptı.