Montella ve Nagelsmann' dan Konyalı Abdülkerim'e övgü!

Montella ve Nagelsmann' dan Konyalı Abdülkerim'e övgü!
 Muhabir
Dün oynanan Almanya - Türkiye karşılaşmasına Konyaspor altyapısından yetişen ve sonrasında Galatasaray'a transfer olan Abdülkerim Bardakçı damga vurdu.

Özel maçta Almanya ve Türkiye, Berlin Olimpiyat Stadyumunda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı Türkiye; Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın attığı gollerle 2-3 kazandı.

Maçta Abdülkerim Bardakçı ise adeta göz doldurdu. Savunmadaki yaptığı işlerin yanı sıra Türkiye'nin attığı iki golde de etkin rol oynadı.

1.golde Ferdi'ye asist yapan Abdülkerim, üçüncü golde ise penaltıyı kazandıran isim oldu.

Konyalı oyuncu maç sonunda ise hem Türkiye Teknik Direktörü Vincenzo Montella hem de Almanya Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, Abdülkerim hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Montella yaptığı açıklamada; "Abdülkerim Bardakçı, olağanüstü performans sergiledi, alnından öptüm. 90 dakikada sahanın her yerinde kendini gösterdi" dedi.

Julian Nagelsmann ise yaptığı açıklamada; "Türkiye, Abdulkerim Bardakcı'ya sahip olduğu için çok şanslı. Dünya standartlarında bir stoper. Gözümü ondan alamadım" ifadelerini kullandı.

Abdülkerim karşılaşmayı; 2 uzaklaştırma, 2 pas arası, 1 top kapma ile tamamladı. Girdiği 8 ikili mücadelenin 5'indne galip ayrılan Konyalı oyuncu çıktığı 4 hava topu mücadelesinin hepsini kazandı.

84 kez topla buluşan Abdülkerim, attığı 71 pasın 62'sinde isabet buldu ve maçı yüzde 87 pas isabeti ile tamamladı.

Savunmadan hücuma attığı 8 uzun topun 5'inde isabet bulan Abdülkerim, 1 kilit pas ile oynadı.

Galatasaray ile sözleşmesi 2025 yılında sona erecek olan Abdülkerim'in yaz transfer döneminde Avrupa'ya transfer olması bekleniyor. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi