LİDERLİK AŞKINA

LİDERLİK AŞKINA
Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 10.haftasında bugün evinde Gaziantep FK’yı ağırlayacak. Anadolu Kartalı, karşılaşmayı kazanması halinde iki rakibinin alacağı sonuçlara göre haftayı lider olarak tamamlayabilir.

Süper Ligin 9.haftadasında Antalyaspor deplasmanında 1 puanı 90+6’da kurtaran Konyaspor, Süper Ligin 10.haftasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda bugün saat 20.00’da Gaziantep FK’yı ağırlayacak.

İki eksik var

Ligde 18 puanla zirve ortağı olan Anadolu Kartalı, evinde kazanarak zirve yürüyüşünü sürdürmek istiyor. Konyaspor, zorlu karşılaşmada sarı kart cezası olan Francisco Calvo ve sakatlığı devam eden Cebrail Karayel’den yararlanamayacak. Konyaspor’da, bu iki oyuncu dışında eksik oyuncusu bulunmuyor.

Konyaspor kalesini gole kapatmak istiyor

Stadyum zemininin bakımda olması dolayısıyla Başakşehir, Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarını Eskişehir’de oynayan Konyaspor Ümraniyespor maçı ile beraber stadyumuna yeniden kavuşmuştu. Ligde 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Konyaspor rakip filelere 10 gol bıraktı. Kalesinde 3 gol gören Anadolu Kartalı topladığı 18 puan ve +7 averaj ile zirve ortaklarından biri. Bu sezon Süper Lig'de evinde gol yemeyen tek takım olan Konyaspor, 1986/87'den (Eskişehirspor) bu yana bir sezondaki ilk beş iç saha maçında kalesini gole kapatan ilk takım olmayı hedefliyor.

Hedef 3 puan

Süper Lig’de evinde Gaziantep FK’YI ağırladığı hiçbir maçı kaybetmeyen Konyaspor, 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Gaziantep FK’yı geçen sezon evinde ağırladığı karşılaşmada rakibini 4-1 gibi farklı skorla geçen Konyaspor, bu galibiyeti tekrarlamak istiyor. Taraftarı önünde puanını 21’e yükseltip zirve yürüyüşüne devam etmek isteyen Konyaspor, Beşiktaş-Trabzonspor ve Kasımpaşa-Adana Demirspor maçlarının sonuçlarına göre haftayı liderlik koltuğunda tamamlayabilir.

Gaziantep formsuz

Konuk ekip Gaziantep FK ligin hali hazırdaki en formsuz takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Oynadığı son 5 lig karşılaşmasında galibiyet alamayan Güneydoğu temsilcisi 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Ligin ilk 4 haftasını 1 beraberlik ve 3 galibiyetle tamamlayan Gaziantep, ligde 2 aya yakın zamandır galibiyet alamadı. Kırmızı-siyahlılar ligdeki son galibiyetini 26 Ağustos tarihinde evinde Antalyaspor’u 5-2 mağlup ederek almıştı. 9 maçta 3’er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan Gaziantep, 12 puanla 10.sırada haftaya merhaba diyor. HALİL YILMAZER