Konyaspor'un yeni transferi Yusuf Erdoğan ile özel röportaj! 'Zirve yarışını sürdüren bir Konyaspor olacak'

Konyaspor'un yeni transferi Yusuf Erdoğan ile özel röportaj! 'Zirve yarışını sürdüren bir Konyaspor olacak'
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor’un yeni transferi Yusuf Erdoğan, ilk röportajını Konya’nın Sesi’ne verdi. 32 yaşındaki oyuncu Konyaspor’a geliş süreci, yeni sezon hedefleri, Takıma uyum süreci, Ali Çamdalı, Milli Takım ve Merih Demiral konusunda özel açıklamalar yaptı.

Tümosan Konyaspor’un yeni transferi Yusuf Erdoğan, ilk röportajını Konya’nın Sesi’ne verdi. 32 yaşındaki oyuncu Konyaspor’a geliş süreci, yeni sezon hedefleri, Takıma uyum süreci, Ali Çamdalı, Milli Takım ve Merih Demiral konusunda özel açıklamalar yaptı.

Konyaspor’un bedelsiz olarak kadrosuna kattığı ve 2 yıllık sözleşme imzaladığı Yusuf Erdoğan, Spor Müdürümüz Halil Yılmazer’in sorularını yanıtladı. İşte, oldukça samimi ortamda geçen Yusuf Erdoğan’ın çarpıcı açıklamaları..

Konyaspor’a geliş süreci nasıl oluştu ?

Hayatımda her zaman enerjiye ve iletişime çok inanmış bir insanım. Kariyerim boyunca da her transfer döneminde aslında Konyaspor sözü benimle ilgili geçmişti. Bugüne nasip oldu. Süreç içinde olacak mı olmayacak mı diye bir dönem olmuştu. Konyaspor yönetimi benimle geç iletişime geçti. Erkut abimiz ( Erkut Çalar Çelik), Osman abi ile (Osman Öztürk), Yusuf abi ile (Yusuf Küçükbakırcı) ile 3’lü konferans yapmıştık. Beni gerçekten motive ettiler ve enerjimi yükselttiler. Burada inanılmaz bir aile ortamı olduğunu, güzel şeyler planladıklarını ve beni de bu projede önemli bir isim olacağımı söylediler. Bu konuşma 5-6 dakika sonra sürdü. 5-6 dakika sonra benimle diğer ilgilenen bütün kulüplere teşekkür ettim. 2 gün sonra uçağa inip Konya’ya imzamı atıp, ne kadar kendi adıma doğru bir iş yaptığımı bugün anladım. İyi ki buradayım.

Konyasporlu taraftarların ilgisi için ne söyler?

Transferim sosyal medyaya düştüğünde X ve İnstagram'da çok fazla etkileşim aldım. Bu durum beni ekstra motive etti. Daha sonra imza törenim oldu. Sonrasında Passolig kuyruğunda taraftarlarla buluşmamız olmuştu. Saat 12-1 arasında sıcakta Konyaspor’a destek olmak için Passolig kuyruğunda bekleyen taraftarların yanına gittim. Oradaki insanların bana olan iletişimi ve güvenleri mutlu etti. İşime motive olma desteği sağladılar. Onlar mahcup etmemek için çok çalışıyoruz. Sahada onların güvenlerini boş çıkartmayacağım.

Yeni sezonda nasıl bir Konyaspor sahada olacak?

Kariyerimde 2013 sezonundan bu yana Süper Lig’de forma giyiyorum. Oynadığım bütün takımlarda onlardan biri de Konyaspor. Trabzonspor bu ülkenin 4.büyük takımı. Onlar bile zaman zaman kötü dönemler geçiriyor. Konyaspor’da geride kalan sezonda bunlardan birini yaşadı. Konyaspor’un maçlarını izlerken futbol olarak kaybeden bir takım görmedim. Ülkemizde skor odaklı bir yönetim var. Bu sene hem iyi futbol hem de iyi sonuçlar alarak tekrar zirve yarışını sürdüren, kupalar kazanan camiasıyla taraftarıyla her zaman zor bir deplasman olan Konya deplasmanını tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Kariyerim boyunca oynadığım en zor deplasmanlardan birisi Konyaspor deplasmanıdır. Buradan 1 puanla dönen hiçbir takımın üzüleceğini düşünmüyorum. O atmosfer ve o coşkuyu gelecek sezon tekrar yansıtıp, Konya deplasmanının zor olduğunu buradan puansız dönen takımların üzülmeden önlerindeki maça bakmalarını düşündürecek bir futbol takımı olmak istiyoruz.

Neden 10 numarayı tercih etti ?

Ben Ispartalıyım. Örf ve adetlerimiz Konya insanı ile birbirlerine benziyor. 32 numarayı giymeyi planlıyordum. Sosyal medyadan bi arkadaşım ‘Abi ne giyerse giy 10 numara giyme’ dedi bana. Bende hayatım boyunca tabuları yıkmak üzerine kendini tekrar kanıtlama üzerine kurulmuş hayat hikâyesini benimsedim. Bu 10 numara lanetini bu sene kıracağız. Çünkü 10 numara özel bir numaradır. Liderlik yapabilmek için, benden olan yüksek beklentiyi karşılamak için böyle bi meydan okumaya gerek duydum. 10 numara uğursuzluğuna inanmıyorum. 10 numara futbolcular her zaman özeldir.

Kanat rotasyonu çok kalabalık bunun için neler söyler?

Şu an oynadığım bölge en kalabalık bölgelerden bir tanesi. Rekabet bu yüzden güzeldir başarı getirir. Kim hak ederse o oynayacaktır. Takıma faydalı olmak için 5 dakika da olsa 90 dakika da olsa elimden gelen her şeyi yapacağım. Böyle bi meydan okumaya geldim. Kariyerimde Malouda, Volkan Şen, Quaresma, Nwakaeme gibi önemli kenar oyuncularla rekabete girdim ve o sezonlarda 35-40 maç forma giymeyi başardım. İyi olunca çalışınca bi şekilde forma size geliyor. Yeter ki saha içinde kalıp kendinizi futbola vermeni gerekiyor. Futbol bizim için büyük bir nimet. Bizde çok çalışıp futbolun merhametli yüzünün görmek için elimizden geleni yapacağız.

Konya’ya adapte süreci nasıl gelişti ?

Her zaman oynadığım takımlarda kendimi oranın insanıyla benimsedim. Kendimi bir Yörük gibi hissederim. Zaten ailemizin genetiği onlardan geliyor. Konya’da bi Yörük şehri. Konya ile Isparta arasında biyolojik yakınlık var. O yüzden bana bu şehrin enerjisi şimdiden geçti. Uzun zamandır tanıdığım takım arkadaşlarım var. Özellikle uzun yıllardır buradaymışım gibi bir his var içimde.

Ali Çamdalı hakkında neler düşünüyor?

Ali Çamdalı futbolculuk döneminde geçen sene burada elinin taşın altına koymasındaki cesareti ve karakteri benim hayranlık duyduğum bir isim. Yıllardır Türk futbolunun özel simgelerinden biri. Konyaspor’da uzun yıllar kaptanlık yapmış. Avrupa’da güzel birikimler edinmiş ve alt yapısı önemli bi insan. Benim için ondan öğrenecek çok şeyim var Antrenmanlarda modern futbolun getirdikleri her şeyi bize uygulamaya çalışıyor. Bu sene takımımızdan çok umutluyum. Ali hoca önderliğinde inanılmaz bir sezon bizi bekliyor.

Bu sezon gol – asist hedefi var mı?

Geçen sezon 10 gol ve 10 asist hedefi koymuştum. Aslında sezonun ilk haftalarında 6-7 gole ulaşmıştım. Daha sonra sol bek pozisyonuna geçtim. Orada defansif yönüm daha çok ön plana çıktı. Bu sene hücum oyuncusu olarak hedefim 10 golün üzerine çıkmak. Şu anda tek amacım bireysel anlamdan çok takımın ne kadar yararlı olabilirim tek hedefim o.

Milli Takımın EURO 2024 başarısı için neler düşünüyor?

Montella hoca ile geçen sezon Adana Demirspor’da çalışmıştım. Geçen seneki performansımla milli takımda olmayı düşünüyordum. 2-3 maçımıza gelmişti hocamız ve 2-3 görüşmemiz olmuştu. Bana pozitif ve olumlu bir insandır. Bazen takım yapılanmalarında iyi ya da kötü olmak önemli olmuyor. Benim mevkiimde olan oyuncular Türkiye’nin yetiştirdiği en özel oyuncular. Barış Alper, Kerem, Kenan ve İrfan Can bunlar çok özel insanlar. O yüzden orada olmamak üzücü ama benim yerimde olan futbolcuların gördükçe de insan gurur duymuyor değil. Çok özel insanlar. Bizi de duygulandırdılar. Bütün ülkenin milli takımı oldular. Onlarla yaşadık maçları. Trajedik bir şekilde elendik, belki final bile oynayabilirdi bu milli takım. Gerçekten turnuvanın galibi Türk milli takımıdır. Özel işler yaptılar.

Merih Demiral’ın olayı hakkındaki düşünceleri?

Merih’in olayından sonra gerçekten çok üzüldük. Aslında bizim de kendimizin yaşadığı sorunları Avrupa’nın da bunları bahane ederek bize yaptığı bir komplo olduğunu düşünüyorum. Çünkü kurt simgesi hiçbir zaman siyasi bir simge olmamıştır. Türk tarihinde kurt bizim için asil bir yaradılıştır. Bunu biz dünyaya algı olarak yaratamadığımız için böyle bir durumla karşılaştık. Fransa’nın ambleminde Horoz var. Hollanda’nın ambleminde aslan var. Portekiz’in ambleminde haç işareti var. Süper Lig logosunda da bir kurt işareti olması gerektiğini düşünüyorum. Türk Milli Takımımızın logosunda da bir kurt işareti olması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar bizim dünyaya bir meydan okumamızda olabilir. Bu konuda Tür futbolunun lobisini gelişmesi için bazen böyle şeylere ihtiyaç var. Börü kavramı vardır. Bize Allah’ın börüsü olarak mavi gözlü Mutafa Kemal bozkurtu bize bahşettiğini düşünüyorum. Kurt siyasi bir simge değildir. Bi varoluş ve meydan okumadır. Merih kardeşimin anlından öpüyorum. Maçtan sonra da konuştuk. İyi ki böyle bir şey yapmış. Bu cezayı kınıyorum. Ne kadar önemli bir ülke olduğumuz Avrupa’ya gösterdik.

Kasımpaşa ve Galatasaray maçları hakkında düşünceleri neler?

Güzel bir fikstür çektik. Kasımpaşa deplasmanı ile başlamak bizim için güzel. Orada eski dostlar ve anılar var. Konyaspor uzun yıllardır kaybetmiyor. Bende orada oynarken çok çekmiştim. Bizim için güzel bir başlangıç olacağını söyleyebilirim. Oradan alınacak 3 puanla içerdeki iç saha maçının Galatasaray ile olması bizi motive ediyor. Binlerce taraftarımızla kazanacağız o maçı da. Gerçekten bu sene kolay kaybetmeyen, seyir zevki yüksek bir Konyaspor olacak sahada. Kaybettiği maçlarda bile (inşallah çok az olur) çocuklar ellerinden gelen her şeyi yaptı algısı yaratıp ülke futboluna güzel bi katma değer yaratacağız.

whatsapp-image-2024-07-18-at-09-59-59.jpeg

whatsapp-image-2024-07-18-at-09-59-59-3.jpeg

* Konya'nın Sesi Spor Servisinin özel röportajıdır. İzin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz!