Konyaspor'un yeni tesisi yükseliyor!

Konyaspor'un yeni tesisi yükseliyor!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kayacık’ta yapımı süren yeni tesislerin son görsellerini sosyal medya hesabından paylaştı. Yeni tesisin Nisan aynında tamamlanması planlanıyor!

Aralık 2021’de büyük ve görkemli bir organizasyon ile temeli atılan ve o zamanki maliyeti 58 milyon lira olan Yeni Kayacık Tesisleri inşaat maliyetlerinin ani fırlayışı ve yüklenici firmada yaşanan sıkıntıdan dolayı bir dönem durmuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği projenin Nisan aynının son döneminde tamamlanması planlanıyor. Konyaspor’un 2024-2025 sezonuna yeni tesisinde top başı yapması planlanıyor. 4 katlı yeni tesis 7 bin 300 metrekarelik alana sahip.

Dev projede yeşil-beyazlı takımın isteklerine göre bazı değişikliklerle daha kullanışlı hale getirileceği de öğrenildi.

Hali hazırdaki tesis altyapıya devredilecek

Yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte Avrupa kulüplerinde olduğu gibi altyapı ve A takım aynı çatı altında buluşacak. A takımın kullanacağı ve Türkiye’nin en modern tesisi olacak projenin tamamlanmasının ardında mevcut tesis, altyapıya verilecek.

Böylece Konyaspor altyapısı, Türkiye’nin en iyi altyapı tesislerinden birine sahip olacak. Yeni yeteneklerin Konya ve Türk futboluna kazandırmak adına önemli bir tesise sahip olacak, Konyaspor Futbol Akademisi, yeni bir döneme girecek.