Konyaspor'un önemli futbolcuları milli takımlarında sahne alacak!

Konyaspor'un önemli futbolcuları milli takımlarında sahne alacak!
 Muhabir
Konyaspor'da 6 oyuncu milli takımlarından davet aldı. Yeşil-beyazlı formayı terleten oyuncular milli arenada sahne alacak. İşte karşılaşmaların programları..

Konyaspor'da 6 oyuncu milli takımlarından davet aldı. Yeşil-beyazlı formayı terleten oyuncular milli arenada sahne alacak. İşte karşılaşmaların programları..

Konyaspor'da Sokol Cikalleshi, Francisco Calvo, Bruno Paz, Alexandru Cicâldău, Niko Rak ve Deniz Ertaş milli takım kampında bulunuyor.

Sokol adım adıma Almanya'ya

Arnavutluk, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubunda 17 Kasım’da deplasmanda Moldova ve 20 Kasım’da ise evinde Faroe Adaları ile karşı karşıya gelecek. Grubunda 13 puanla lider konumda yer alan Arnavutluk iki maçın herhangi birinin kazanması halinde Şampiyonaya katılmaya hak kazanacak. Arnavutluk’un Moldova ve Faroe Adaları ile oynayacağı karşılaşmaların kadrosuna Konyaspor’un forveti Sokol Cikalleshi’de davet edildi.

Calvo yarı final için sahada

Kosta Rika, CONCACAF Uluslar Ligi Çeyrek Final maçında Panama ile karşılaşacak. 17 ve 21 Kasım tarihlerinde oynanacak çeyrek final karşılaşmalarının ardından turu geçen taraf adını yarı finale yazdıracak. Konyaspor forması giyen Francisco Calvo, Panama maçlarının aday kadrosuna davet edildi.

Paz'ın hedefi Ocak'ta Afrika Uluslar Kupası kadrosunda olmak

Angola'nın Dünya Kupası Elemeleri D Grubunda 16 Kasım'da Cape Verde ve 21 Kasım'da Mauritius maçlarının aday kadrosu açıklandı. Kadroya Konyasporlu Bruno Paz'da davet edildi. Angola, bu yıl Fildişi Sahili'nin ev sahipliği yapacağı Afrika Uluslar Kupası'nda da boy gösterecek. Konyaspor'da Paz'ın Ocak ayında başlayacak organizasyonda Angola kadrosunda yer alması bekleniyor. D Grubunda mücadele edecek olan Angola'nın grupta rakipleri ise Burkina Faso, Moritanya ve Cezayir olacak.

Cicaldau 2024'e 1 galibiyet uzkakta

Romanya, Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubunda 16 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Romanya, 18 Kasım'da deplasmanda (Macaristan'da oynanacak) ve 21 Kasım'da evinde İsviçre ile karşılaşacak. Bu maçlardan herhangi birini kazanması halinde adını Almanya 2024'e yazdıracak. Kadroya Konyaspor'un orta saha oyuncusu Alexandreu Cicaldau'da davet edildi.

Niko Rak forma şansı bekleyecek

Konyaspor'un geçtiğimiz sezonun devre arasında kadrosuna kattığı ve çok şey beklediği Niko Rak, Hırvatistan U21 takımından davet aldı. 20 yaşındaki orta saha Konyaspor'da son dönemde süre almaya başlamıştı. UEFA U21 Şampiyonası Elemelerinde G Grubunda mücadele eden Hırvatistan U21 3 maçta topladığı 7 puanla 2.sırada yer alıyor. Hırvatlar, 20 Kasım pazartesi günü deplasmanda Belarus U21 ile karşı karşıya gelecek.

Deniz Ertaş Milli Arena'da

Türkiye U19 Millî Takımı, UEFA Avrupa U19 Şampiyonası eleme turu ilk maçında bugün Litvanya ile karşılaşacak. Antalya'da Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanacak müsabaka saat 16.00'da başlayacak ve TFF YouTube kanalından canlı yayınlanacak. Karoda Konyaspor Akademiden yetişen Deniz Ertaş'ta yer alıyor. Kadroya çağırılan 3 kaleciden biri olan Deniz Ertaş, hocası Soykan Başar'dan görev bekleyecek. Milliler 18 Kasım'da Belarus U19 ve 21 Kasım'da Yunanistan U19 ile karşılaşacak. ABDİL EMİROĞLU

Kaynak: