Konyaspor'un konuğu Sivas! Galibiyetten başkası kurtarmaz!

Konyaspor'un konuğu Sivas! Galibiyetten başkası kurtarmaz!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor, bugün Süper Lig’in 15.haftasında evinde Sivasspor’u konuk edecek. Son iki maçında 4 puan toplayan yeşil-beyazlılar rakibini taraftarı önünde mağlup edip puan serisini sürdürmek istiyor.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında evinde EMS Yapı Sivasspor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 20’de başlayacak. Son iki maçında Kasımpaşa’yı 2-0 ile geçerken deplasmanda Alanyaspor ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar seyircisi önünde rakibini mağlup ederek puanını 17’ye çıkartmayı hedefliyor. Karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Bilal Gölen ve Hüseyin Aylak yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise İlker Yasin Avcı olacak.

İç sahadaki 8.maç

Bu sezon evinde oynadığı 7 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Konyaspor, iç sahadaki 8.karşılaşmasını oynayacak. Yeşil-beyazlılar evinde topladığı 8 puanla bu alanda ligin en kötü beşinci takımı. Evinde Gaziantep FK ve Kasımpaşa’yı mağlup edebilen yeşil-beyazlılar üçüncü galibiyetini almayı hedefliyor.

Calvo ve Soner sınırda

Konyaspor’da bugün oynanacak Sivasspor karşılaşmasında iki oyuncu kart sınırında yer alıyor. Kosta Rikalı defans oyuncusu Francisco Calvo ve yerli orta saha Soner Dikmen’in üçer sarı kartı bulunuyor. İki oyuncuda bugün oynanacak Sivasspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı durumu düşecekler ve 16.haftadaki Fenerbahçe deplasmanında forma giyemeyecek.

İdeal 11’e dönüş

Konyaspor’da Teknik Direktör Hakan Keleş, hafta içi oynanan kupa maçında Süper Lig’de forma şansı bulamayan oyunculara şans tanımış ve Alanyaspor maçının 11’ini tamamen değiştirmişti. Keleş, bugün oynanacak Sivasspor karşısında yeniden ideal 11’e dönecek. Yeşil-beyazlıların sahaya; Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Oğulcan, Cicaldau, Muric, Moreno ve Cikalleshi ile çıkması bekleniyor.

Sivasspor deplasmanda kazanıyor

Konyaspor’un konuğu olan Sivasspor, 15 puanla yeşil-beyazlıların 1 puan önünde bulunuyor. Sivas ekibi bu sezon ligde aldığı 3 galibiyetin tamamını deplasman maçlarında elde etti. Kırmızı-beyazlılar deplasmanda 10 puan toplamayı başardı ve bu alan ligin en iyi beşinci takımı konumunda. Sivasspor, bu sezon iç sahada galibiyet alamayan tek takım konumunda. Servet Çetin yönetiminde formsuz bir dönemden geçen İç Anadolu ekibi son 4 maçında 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak galibiyet elde edemedi.

Numanoğlu 5. Konyaspor maçında!

2018-2019 sezonunun bu yana Süper Lig’de maç yönetmeye başlayan Tugay Kaan Numanoğlu, kariyerinde daha önce dört kez Konyaspor maçında görev aldı. Konyaspor söz konusu 4 karşılaşmada 3 beraberlik ve 1 galibiyet alırken mağlubiyet yaşamadı. Bu sezon Konyaspor’un ilk defa maçını yönetecek olan Numanoğlu, geçtiğimiz sezon Konyaspor’un 1-0 kazandığı Hatayspor ve 2-2 berabere kaldığı Kayserispor maçlarında düdük çalmıştı. Numanoğlu, Sivasspor’un ise daha önce 1 maçında düdük çalmıştı. Kırmızı-beyazlılar bu maçı da 3-1 kazanmıştı. Spor Servisi