Konyaspor'un konuğu Kayserispor! 3 puandan başkası kurtarmaz!

Konyaspor'un konuğu Kayserispor! 3 puandan başkası kurtarmaz!
 Muhabir
Konyaspor bugünoynayacağı, Kayserispor maçıyla birlikte sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Haftaya küme düşme hattında başlayan yeşil-beyazlılar taraftarı önünde kazanarak kötü gidişata dur demek istiyor.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Ligin 18.haftasında bugün sahasında sezonun flaş takımlarından Mondihome Kayserispor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak zorlu karşılaşma saat 13.30’da başlayacak.

Zor karşılaşma

Konyaspor, Perşembe günü oynadığı Samsunspor maçında 1 puanla ayrılmıştı. Alanyaspor’un Beşiktaş deplasmanında kazanmasıyla yeşil-beyazlılar haftayı küme düşme hattında bitirdi. 2019-2020 sezonun ardından ilk kez böyle bir durumda karşı karşıya kalan Konyaspor’da moraller oldukça bozuk. Konyaspor, bugün kazanması halinde önemli bir eşiği atlayacak, yeşil-beyazlılar olası puan kaybında ise oldukça zor bir durumda olacak.

Muric 11’e

Konyaspor’da bugün oynanacak zorlu Kayserispor maçı öncesinde ise cezalı oyuncu bulunmuyor. Perşembe günü oynanan Samsunspor maçındaki kadrodan bir değişiklik yapmayı planlayan Hakan Keleş, Prip yerine Muric’e şans verebilir. Konyaspor’un zorlu karşılaşmada sahaya; Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Uğurcan, Cicaldau, Moreno, Muric, Cikalleshi 11’i ile başlaması bekleniyor.

İki oyuncu sınırda

Tümosan Konyaspor’da oynanacak zorlu karşılaşmasında iki oyuncu kart sınırında yer alıyor. Kosta Rikalı defans oyuncusu Francisco Calvo daha önce Gaziantep FK, Karagümrük ve Trabzonspor maçlarında sarı kart görmüştü. 31 yaşındaki stoper oynanacak karşılaşmada da sarı kart görürse deplasmandaki Galatasaray maçında takımını yalnız bırakacak. Calvo’nun yanında yerli orta saha Soner Dikmen’inde 3 sarı kartı bulunuyor. Soner daha önce Pendikspor, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarında sar kart görmüştü. Tecrübeli orta saha karşılaşmada sarı kart gördüğü takdirde Galatasaray maçında formasından uzak kalacak.

Keleş’in kader maçı!

Öte yandan Tümosan Konyaspor’da teknik direktör Hakan Keleş’in son karşılaşması olabilir. Yeşil-beyazlılarda alınacak olan olası mağlubiyetten sonra Stanojevic’ten sonra gelen Keleş ile yollar ayrılabilir. Konyaspor’un başında çıktığı 7 lig karşılaşmasında 3 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. Son 3 maçında galibiyet alamayan Konyaspor, Alanyaspor ve Samsunspor maçlarından beraberlikle ayrılmış, Sivasspor’a kaybetmişti.

Düdük Şimşek’te

Tümosan Konyaspor'un sahasında oynayacağı Modnihone Kayserispor maçını Aydın bölgesi hakemi Bahattin Şimşek yönetecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak mücadelede Şimşek'in yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Hakan Yemişken yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Davut Dakul Çelik olacak. Bahattin Şimşek, Konyaspor'un Süper Lig’de bugüne kadar 6 karşılaşmasını yönetti. Konyaspor bu karşılaşmalarda 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti. Şimşek, Konyaspor son olarak bu sezonun altıncı haftasında evinde oynadığı ve 1-2 kaybettiği Çaykur Rizespor maçında düdük çalmıştı.

Rekabetteki 31.randevu

Konyaspor ile Kayserispor ile Süper Lig tarihinde 31.kez karşı karşıya gelmiş olacaklar. Bu karşılaşmadan önce oynanan 30 karşılaşmanın 13’ünü Konyaspor kazandı. 7 karşılaşmadan Kayserispor galip ayrılırken 10 karşılaşmada da ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor geride kalan 30 Süper Lig maçında rakip ağları 40 kez sarsarken kalesinde 29 gol gördü. Sarı kırmızılı rakibine karşı son yıllarda üstünlük kuran Konyaspor, son 8 maçta sahadan mağlup ayrılmadı ve 5 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Geçen sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan maçı Konyaspor 2-1 kazanırken, Konya’da oynanan maç 2-2’llik beraberlikle sona erdi.