Konyaspor'un konuğu Karagümrük! Kazanalım artık!

Konyaspor'un konuğu Karagümrük! Kazanalım artık!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor, Süper Lig’in 11.haftasında bugün evinde İstanbul ekibi Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. Ligde 6 maçtır 3 puana hasret olan yeşil-beyazlılar taraftarı önünde kazanarak 3 puana uzanmayı hedefliyor.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 11.haftasında bugün sahasında Vavacars Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 16’da başlayacak. Karşılaşmayı Mert Güzenge yönetecek. Güzenge'nin yardımcılıklarını Bilal Gölen ve İlker Takpak yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Yasin Kol olacak.

Ahmet’in cezası bitiyor

Yeşil-beyazlılarda zorlu karşılaşmada cezası biten Ahmet Oğuz takıma dönecek. Perşembe günü oynanan kupa maçında takımın büyük bölümünü dinlendiren Hakan Keleş, Karagümrük maçında yeniden as kadrosuna dönecek. Konyaspor’un sahaya; Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, N’zonzi, Cicaldau, Prip, Moreno ve Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

İç sahadaki 6.maç

Konyaspor, bugün oynayacağı Fatih Karagümrük maçıyla bu sezon iç sahadaki 6.karşılaşmasına çıkacak. Yeşil-beyazlılar daha önce oynadığı 5 iç saha maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. 5 gol atan ve 7 gol giyen Konyaspor, 4 puan toplamayı başarmıştı.

Zor karşılaşma

Konyaspor, son dönemde oldukça sıkıntı günler geçiriyor. Yeşil-beyazlılar ligde çıktığı son 6 karşılaşmada 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti ve galibiyet alamadı. Teknik Direktör değişikliğiyle beraber perşembe günü kupada tur atlayan Anadolu Kartalı, bu olumlu durumu lige de çevirerek yeniden kazanmak istiyor.

Son 2 maçta 4 puan

Rakip Karagümrük ise Konya’ya daha umutlu geliyor. İstanbul ekibi son iki karşılaşmasında ligin önemli takımlarından Adana Demirspor’u mağlup ederken Trabzonspor’dan ise 1 puan aldı. Ligde sıkıntılı dönemler geçirirken önemli 4 puanı hanesine yazdıran Alparaslan Erdem’in ekibi 10 puanla 13.sırada yer alıyor.

Son galibiyet 2 Eylül’de

2023-2024 sezonuna Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic yönetiminde başlayan Tümosan Konyaspor, ilk dört lig maçında 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 8 puan toplamayı başarmıştı. Beşinci haftadaki Çaykur Rizespor maçında 1-0 öndeyken 3 dakikada yediği 2 golle sahadan mağlup ayrılan Konyaspor, sonrasında Ankaragücü deplasmanından 1 puanla dönmeyi başardı. Anadolu Kartalı, bu maçtan sonra oynadığı Beşiktaş, Hatayspor, Pendiskpor ve Adana Demirspor maçlarının tamamında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Pendikspor maçı sonrasında teknik direktörlük görevinde değişikliğe giden yeşil-beyazlı yönetim Aleksandar Stanojevic ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Hakan Keleş'i getirdi. Ligde puan hasreti 4 maça çıkan Konyaspor’da galibiyet hasreti ise 6 maça yükselmiş oldu. Yeşil-beyazlılar ligdeki son galibiyetini aldığında tarihler 2 Eylül’ü gösteriyordu. Yeşil-beyazlılar Karagümrük’ü yenip 2 ayın sonunda galibiyet almak istiyor. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi