Konyaspor'un 'joker' futbolcusu Uğurcan'dan flaş açıklamalar!

Konyaspor'un 'joker' futbolcusu Uğurcan'dan flaş açıklamalar!
 İnternet Editörü
Tümosan Konyaspor’un yerli futbolcusu Uğurcan Yazğılı bu sezon oldukça iyi performans sergiliyor. Bu sezon birden fazla mevkide boy gösteren 24 yaşındaki oyuncu adeta 'joker' misali takımın hangi bölgesinde ihtiyaç varsa formayı sırtına geçiriyor.

Tümosan Konyaspor’un yerli futbolcusu Uğurcan Yazğılı bu sezon oldukça iyi performans sergiliyor. Bu sezon birden fazla mevkide boy gösteren 24 yaşındaki oyuncu adeta 'joker' misali takımın hangi bölgesinde ihtiyaç varsa formayı sırtına geçiriyor.

2021-2022 sezonunun devre arasında Adanaspor’dan Konyaspor’a gelen Uğurcan Yazğılı kendisinden beklenen performansı ilk dönem gösterememişti. İlhan Palut döneminde Adil Demirbağ’ın yediği olarak bekleyen 24 yaşındaki oyuncu sürekli forma şansı bulamamıştı. Bu sezonda Aleksandar Stanojevic ile birlikte daha çok forma şansı bulan Uğurcan, Hakan Keleş ile de birlikte formayı bırakmadı.

Ön libero gelmişti stopere evrildi

Bu sezonun başında Adil Demirbağ’ın İstanbulspor maçında kırmızı kart görmesi ve 3 maç ceza almasının ardından Calvo’nun tandemdeki partneri olan Uğurcan sonrasında da forma giydi. Stanojevic’in 5’li savunma denemelerinde de sahadaki yerini alan Uğurcan, sağ bekte forma giydi. Konyaspor’a gelirken ön libero olarak gelen ancak sonrasında stoper mevkiinde değerlendirilen 24 yaşındaki oyuncu son dönemde adeta ‘joker’ misali her bölgede oynuyor.

3 farklı mevkide oynadı!

Bu sezon yeşil-beyazlı forma ile 11 lig ve 1’de kupa ile toplamda 12 karşılaşmaya çıkan Uğurcan Yazğılı 8 kez stoper, 3 kez sağ bek ve bir kez de ön libero mevkiinde forma giydi. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışan Uğurcan, bu sezon ligde yalnızca Hatayspor ve Pendikspor maçlarında süre alamadı. Bu sezon toplam 12 maçta toplam 867 dakika süre alan Uğurcan, kadroda en fazla forma giyen yedinci oyuncu konumunda. Konyaspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan Uğurcan 34 kez de yeşil-beyazlı formayı giydi.

Trabzon’da enteresan bir gol yedik!

2-0 kazanılan Kasımpaşa maçının ardından BeIN Sports'a açıklamalar yapan Uğurcan Yazğılı; “Daha önce iyi oynadığımız maçları çok kötü şekilde kaybettik. Bu durum bizi moral ve motivasyon anlamında geriye düşürdü. Kazanabileceğimiz maçları kaybetmek biraz da takım olarak özgüvenimizi kırdı. Son haftalarda özellikle milli ara öncesindeki Trabzonspor maçında çok iyi performans sergiledik ama son dakikalarda çok enteresan bir gol yedik, çok güzel bir gol attı Onuachu” dedi.

İhtiyacımız vardı!

Kasımpaşa galibiyetini değerlendiren Uğurcan; “Bu hafta Kasımpaşa maçında gerçekten kazanmak için arkadaşlarım, teknik ekip, herkes yüreğini ortaya koydu. Bu galibiyete gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Bu galibiyetle birlikte önümüzdeki maçlarında üzerine koyup galibiyetler serisine başlamak istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Hocamız geldiği günden bu yana pozitif

Tekrardan eski performansımıza, eski seviyemize gelmek istiyoruz diyen 24 yaşındaki oyuncu; “Hocamız geldiği günden bu yana hep pozitif. Mağlup olmamıza, berabere kalmamıza rağmen bizlere bir şeyleri değiştireceğimizi hissettirdi. Milli arada da gerçekten çok çalıştık. Milli takımda olan arkadaşlarımız vardı, onlarda son birkaç gün katıldılar aramıza ama gerçekten milli arayı en iyi şekilde değerlendirdik ve galip geldiğimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Spor Servisi

Kaynak: