Konyaspor'un deneyimli stoperi 'dalya' diyecek!

Konyaspor'un deneyimli stoperi 'dalya' diyecek!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor’un 25 yaşındaki stoperi Adil Demirbağ, 2 Aralık cumartesi günü oynanacak Alanyaspor maçıyla birlikte dalya heyecanı yaşayacak.

2020-2021 Sezonunun başında 200 bin Euro bonservis bedeli ile Adana Demirspor’dan Konyaspor’a transfer olan Adil Demirbağ aradan geçen yaklaşık 3 sezonun ardından önemli bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor.

Daha önce Konyaspor formasıyla toplam 99 resmi karşılaşmaya çıkan Adil Demirbağ, Alanyaspor maçıyla 100.kez yeşil-beyazlı formayı sırtına geçirecek ve dalya heyecanı yaşayacak.

Henüz gol veya asisti yok

Adil Demirbağ, Konyaspor’a imza attığı günden bu yana 89 Süper Lig, 4 UEFA Konferans Kupası Elemesi ve 6 kez de Türkiye Kupasında forma giydi. Toplam 99 karşılaşmada 6 bin 840 dakika süre alan 25 yaşındaki oyuncu henüz gol veya asist katkısı yapmayı başaramadı.

99 karşılaşmada 22 sarı kart göre Adil, 2 kez de kırmızı kartla oyundan atıldı. Adil, Konyaspor ile ilk maçına 2020-2021 sezonunun ikinci haftasında oynanan Gençlerbirliği deplasmanında çıkmıştı.

Konyaspor tarihinin 29.oyuncusu olacak

Alanyaspor maçında forma giymesi halinde Konyaspor formasını 100.kez sırtına geçirecek olan Adil Demirbağ, Konyaspor tarihinde bunu yaşayan 29. oyuncu olmuş olacak.

Demirbağ aynı zamanda Konyaspor tarihinin en çok forma giyen 29. oyuncusu da olmuş olacak. Adil bu anlamda kadrodaki en tecrübeli isimlerden biri konumunda.

25 yaşındaki oyuncu şu an Guilherme Sitya’nın ardından takımdaki en tecrübeli ikinci oyuncu olarak göze çarpıyor. Adil’in Konyaspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi