Konyasporlu Sehic: Genç Teknik Direktörler Türk Futbolunu Geliştirdi

Konyasporlu Sehic: Genç Teknik Direktörler Türk Futbolunu Geliştirdi
Konyaspor takım kaptanı İbrahim Sehic kampta Tivibu Spor’a özel açıklamalar yaptı. Türk futbolunun yeni nesil antrenörlerle geliştiğini söyleyen Sehic; “Genç Teknik Direktörler, dünya futbolunu yakından takip ederek bunu Türk futboluna yansıtıyor" dedi.

Konyaspor takım kaptanı İbrahim Sehic Antalya kampında Tivibu Spor’a özel açıklamalar yaptı. Türk futbolunun yeni nesil antrenörlerle geliştiğini söyleyen Sehic; “Genç Teknik Direktörler, dünya futbolunu yakından takip ederek bunu Türk futboluna yansıtıyorlar” dedi.

Türkiye’de modern futbol oynanıyor

Türkiye’de futbolun geliştiğini söyleyen Sehic; “2011’de Türkiye’de oynamaya başladığımda tabiki de Türk futbolu çok farklı bir noktadaydı. Daha çok uzun topların oynandığı, farklı bir mantalite vardı. Ayrıca oyun içinde kurallar da çok farklıydı. Günümüzde şu anda oynadığımız Türkiye futbolu çok daha farklı, dünyadaki modern futbolu sergileyen Türkiye Ligi görüyoruz. Bunun en büyük etkilerinden bir tanesi de yetişmekte olan genç teknik direktörler. İlhan Palut, Çağdaş Atan, Ömer Erdoğan.. Dünya futbolunu yakından takip ederek bunu Türk futboluna yansıtıyorlar” dedi.

Uğurcan, Avrupa’da üst düzey kulüplerde rahatlıkla oynar

Türkiye’nin kaleci sıkıntısı olmadığını ifade eden Sehic; “Türkiye’deki genç kalecileri sıkı bir biçimde takip ediyorum ve gelişimleri gerçekten çok olağanüstü. Uğurcan Çakır kariyerinin devamında rahatlıkla Avrupa’nın üst liglerinde oynayabilecek şekilde. Altay Bayındır harkülade performans sergiliyor. Biraz daha duygularını kontrol edebileceğini düşünüyorum. Türkiye Milli takımının önümüzdeki 10 senede kaleci açısından sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum.

Fas finale çıksın ve kupayı kazansın

Kalecilerin Dünya Kupasındaki yeri çok önemli. Maç sırasındaki yapacakları önemli kurtarışlarla birlikte maçın gidişatını değiştirebiliyorlar. Bununla birlikte maçın penaltılara kaldığını düşünürsek burada da kalecilerin öneminin bir daha farkına varıyoruz. Fas’ın finale çıkmasını ve Dünya Kupası’nı kazanmasını istiyorum. Bu şekilde ilk kez Afrika’dan bir takım Dünya Kupasını kazanmış olur.

Duygularıma hakim olamadım

Galatasaray maçının gergin olduğunu ifade eden Sehic; “Gergin maçtı, taraftarlardan gelen bir baskı vardı. Tabi bunların hepsi futbolun içinde olan şeyler. Atılan paralar olabilir. Bu yüzden en sonda maçın sonlarına doğru gelen bir golden sonra ben de biraz orada duygularıma hakim olamadım gerginlikten dolayı. Tabiki de bundan sonra arkadaşlarımdan da özür diledim. Bu şekilde bir durum yaşanmaması gerekiyordu.