Konyasporlu Merthan'dan rakiplere göz dağı: 'Onlar düşünsün...'

Konyasporlu Merthan'dan rakiplere göz dağı: 'Onlar düşünsün...'
 Muhabir
Bu sezon gösterdiği performans ile Konyaspor Basketbol'un 8 galibiyete çıkmasında büyük pay sahibi olan Merthan Mutlu flaş açıklamalarda bulundu. Konya'yı evi gibi gördüğünü ifade eden Mutlu, aynı zamanda rüzgarı arkalarına aldıklarını da ifade etti.

Bu sezon gösterdiği performans ile Konyaspor Basketbol'un 8 galibiyete çıkmasında büyük pay sahibi olan Merthan Mutlu flaş açıklamalarda bulundu. Konya'yı evi gibi gördüğünü ifade eden Mutlu, aynı zamanda rüzgarı arkalarına aldıklarını da ifade etti.

Evime geri döndüm

Konyaspor'a geliş sürecinden bahseden Merthan Mutlu; "Eve dönüş gibi oldu 7 yıl sonra. Transfer sezonunda biraz beklemiştim geçen sezonu iyi geçirdiğim için. Kendi adıma en doğru kararı vermek istiyordum. Kendime de en yakın Konyaspor’u hissetim. Daha önce forma giydiğim, bildiğim bir kulüp. Tanıdığım insanlar var. O yüzden burada olmak istedim. Evime geri döndüm diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Yolda toparlandık

Sezonun sonuna kadar play-off potasında yer almak istediklerini söyleyen Merthan; "Geç kurulduk ve hazırlanma dönemimiz kısa sürdü. Bunun dezavantajları olduğu gibi avantajları da oldu. Takımlar çok hazır başladı. Biz ise yolda toparlandık. Bence bu daha iyi oldu. Düşüşe geçenler varken biz çıkışa geçtik. Rüzgarı da arkamıza aldık. Umuyorum ki sezon sonuna kadar pozisyonumuzu koruruz" dedi.

İyi işler çıkartıyoruz

Takımın oyunu hakkında konuşan Merthan; "Kağıt üstünde farklı, saha içinde farklı oluyor. Birlik olarak sahada kaldık ve galip geldik. Herkesle mücadele edebilecek potansiyelimiz var. Elimiz kısıtlı olmasına rağmen iyi iş çıkıyoruz. İnşallah Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig’e çıkartabiliriz tekrar. Takviye olacak mı bilmiyorum. Belki transfer bizi bir üst seviyeye çıkartabilir. Çünkü rotasyonumuz dar ve bu şekilde ne kadar gidebiliriz bilmiyorum. Allah korusun bir sakatlık olsa işler değişebilir. Takım olarak da kendimize bu konuda iyi bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Onların düşünmesi gerekiyor

İlk yarının son 3 maçını değerlendiren Mutlu; "Onların düşünmesi gerekiyor. Çünkü rüzgar bizim arkamızda. İyi durumdayız. Çıkıp elimizden gelen en iyisini yapacağız. İlk devrede alabildiğimiz kadar galibiyet alıp pozisyonumuzu korumak istiyoruz. İkinci yarıya da bakacağız. İnşallah üst sıralar için mücadele ederiz" dedi.

Ön yargıları yıktık

Sezonu değerlendiren Mutlu; "Beklediğimin üstünde geçiyor sezon açıkçası. Genel olarak oyunculara karşı ön yargı vardı. Bu ön yargıları yıktığımızı düşünüyorum. Sahaya çıkıp işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Taşın altına hepimiz elimizi sokuyoruz. En iyi mücadelemizi sergileyip taraftarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Kulübümüz sağ olsun tüm imkanları sunuyor bize" dedi.

Çalışmaların karşılığını alıyorum

Bireysel performansını değerlendiren 29 yaşındaki basketbolcu; "Kendimi rahat hissediyorum. Hocam ve takım arkadaşlarım da bana sahip çıkıyor her konuda. Bu durum sahaya ve benim de oyunuma yansıyor. En iyi performansımı sahaya yansıtmak adına çalışıyorum. Kendimi geliştirmek adına da çok çalışıyorum. Takım içindeki sorumluluğumun da farkındayım. Çalışmalarımın karşılığını alıyorum. Basketbol olarak en olgun çağımdayım. Doğru yerde, doğru zamanda… İleriyi çok düşünmüyorum. Sadece bu sezona odaklıyım. Takıma en iyi şekilde faydalı olmaya çalışıyorum. Şu an sadece işime odaklanmış durumdayım" şeklinde konuştu.

Mack ile iyi bir arkadaşlığımız var

Myles Mac ile lan uyumunu değerlendiren Mutlu; "Mack ile iyi bir arkadaşlığımız var. Daha önce aynı takımda olmasak da karşılıklı oynadığımız için bir mücadeleye gidiyorduk. Saha içinde şu an bile tersleştiğimiz zamanlar bile oluyor. Ama bu birbirimizi daha çok motive ediyor ve aynı zamanda sahaya da pozitif olarak yansıyor. Yerliler de çok iyi arkadaşlığımız var. Takımda aykırı bir karakter de yok. Takımda aile havası var. O yüzden her şeyi çabuk çözebiliyoruz. Bu bize sahada avantaj olarak dönüyor" dedi.

Bizi yalnız bırakmasınlar

Her geçen hafta taraftar sayının artmasını değerlendiren Merthan; "Umuyorum ki ilgi daha da artar. Taraftarımızla daha güçlüyüz. Destekleri çok değerli bizim için. Taraftarımızın desteğiyle sahada daha öz güvenli hissediyoruz kendimizi. Bizi yalnız bırakmasınlar" açıklamalarını yaptı.