Konyasporlu Calvo'dan flaş açıklamalar: Canımı acıtıyor..

Konyasporlu Calvo'dan flaş açıklamalar: Canımı acıtıyor..
 S.Yazı İşleri Müdürü
Kosta Rika, CONCACAF Uluslar Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Panama'ya 3-1 kaybetti. Kosta Rika'nın tek golü Francisco Calvo'dan geldi. Calvo, maç sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kosta Rika, CONCACAF Uluslar Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Panama'ya 3-1 kaybetti. Kosta Rika'nın tek golü Francisco Calvo'dan geldi. Calvo, maç sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Konyasporlu Calvo'nun golü Kosta Rika'ya yetmedi

Kosta Rika, CONCACAF Uluslar Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Panama ile deplasmanda karşılaştı. Kosta Rika'da oynanan ilk karşılaşmayı Panama 0-3 kazanmıştı.

Estadio Rommel Fernandez Gutierez Stadyumunda oynanan ikinci karşılaşmayı da Panama ilk yarıda Fajardo, Rodrigurez ve Barcenas'ın ayağından bulduğu gollerle 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Kosta Rika'nın te golünü ise 51.dakikada Konyaspor forması giyen Francisco Calvo kaydetti. Calvo, ilk maçta forma giymemişti. Bugün uzun bir yolculuk yaparak Konya'ya gelmesi beklenen Calvo'nun perşembe ve cuma günü yapılacak antrenmanlarda takımla birlikte çalışması bekleniyor.

Canımı acıtıyor...

Maç sonunda çeyrek final serisini değerlendiren ve geleceğe dair açıklamalarda bulunan Francisco Calvo; "Seride üstünlerdi, birçok hata yaptık. Panama topa iyi sahip, dikey bir takım, oldukça sağlam bir süreçle geliyorlar, konsolide bir takım. Canımı acıtıyor, kimse bu şekilde kaybetmeyi sevmez ama biliyorum ki bundan sonra bizim için iyi şeyler olacak, bugünün ilk 20 dakikasına bağlı kalmak istiyorum ve ikinci yarıda önemli ölçüde gelişme gösterdiğimizi düşünüyorum. İkinci yarıdan itibaren işler iyi gidecek, sınırsız bir tavanımız var, takım kurma konusunda endişelenmemiz gerekiyor" dedi.

Hedefimiz Copa América'ya katılmak

Hepimiz yenilgiden dolayı incindik diyen Calvo; "Biliyorum ki söyleyeceklerim kulağa basmakalıp gelebilir ama tek isteğim sürece güvenmemiz. Ne yazık ki sonuç odaklı bir ülkeyiz, Panama teknik direktörü bu sürecin dışında kaldı. Dünya Kupası'nda onu çıkarmadılar. Sürece inandılar ve bugün harika bir takımları var, biz de sürece inanıyoruz, bizim için önemli şeylerin geldiğini biliyorum, alçakgönüllü olmalıyız, kabullenmeli ve durmadan daha çok çalışmalıyız. Şimdi öncelikli hedefimiz Mart ayındaki play-off'lar, her oyuncunun kendi kulübünde yüzde 100 çalışması gerekiyor, lütfen sürece güvenelim. Umarım Mart ayında Copa América'ya katılmaya hak kazanırız ve daha iyi şeyler görülebilir" ifadelerini kullandı.

Kosta Rika futbolu uluslararası düzeyde değil

Kosta Rika futbol hakkında eleştiriler yapan Calvo; "Daha fazla oyuncu ihraç etmemiz gerekiyor, bu gösteriyor ki, Kosta Rika futbolu kötü demiyorum ama bu uluslararası düzeyde değil. Kosta Rika'da oynayanlar kendilerine dikkat etmeli ve mümkün olan en kısa sürede ayrılmaya çalışmalı. adil bir düzeyde, uluslararası anlamda.." şeklinde konuştu. Spor Servisi

Kaynak: