Konyaspor'dan İstanbul'da kritik galibiyet!

Konyaspor'dan İstanbul'da kritik galibiyet!
Konyaspor Basketbol, Ligin 7.haftasında deplasmanda Esenler Erokspor ile karşı karşıya geldi. Parkeden 81-87 galip ayrılan yeşil-beyazlılar oldukça kritik bir galibiyet elde etti.

Konyaspor Basketbol, Ligin 7.haftasında deplasmanda Esenler Erokspor ile karşı karşıya geldi. Parkeden 81-87 galip ayrılan yeşil-beyazlılar oldukça kritik bir galibiyet elde etti.

Her top için savaşan Konyaspor parkedeydi

Konyaspor Basketbol maça Myles Mack, Merthan Mutlu, Batuhan Acar, Marlon Johnson, Uğurcan Aksoy ilk 5’i ile başladı. Ligdeki ilk 6 maçında oyunun savunma kısmında soru yaşayan Konyaspor Basketbol, Esenler Erokspor maçında bu halinden tamamen farklı bir takım haline bürünmüş şekilde parkede mücadele etti. Yüksek bütçeli şekilde kurulmuş İstanbul ekibine karşı oldukça iyi mücadele eden temsilcimiz maçın her anında oyunun içinde yer aldı.

Maç uzatmalara gitti

Yeşil-beyazlılar ilk çeyreği 4 sayı geride tamamladı ve çeyrek 18-14 Erokspor üstünlüğü ile bitti. İkinci çeyrekte rakibinden 6 sayı daha fazla sayı üreten Konyaspor yarıyı 34-36 önde kapattı. Üçüncü çeyreğin son bölümünde maça biraz ağırlık koyan Erokspor çeyreği 56-54 önde kapattı. Maçın son çeyreğinde muazzam bir oyun oynayan yeşil-beyazlılar son bölüme kadar oyunun ve skorun hakimiydi. Son 2 dakikada hücum ve savunma ritmi bozulan Konyaspor Basketbol, maçı bitirmekte zorlandı. Son hücumda Mert Çevik’in üçlüğü girmedi ve karşılaşma 69-69 ile uzatmalara gitti.

4.galibiyet!

Uzatma dakikalarında Marlon ve Mert’in sayılarıyla oyunda yeniden üstünlük kuran yeşil-beyazlılar bitime 02.17 kala 8 sayı ile 71-79 öne geçmeyi başardı ve Erokspor molası geldi. Maç sonuna kadar aradaki farkı koruyan Konyaspor maçta 81-87 galip ayrıldı ve 7.maçındaki 4.galibiyetini alarak play-off için rakiplerine ciddi mesaj verdi. Yeşil-beyazlılar, 8.hafta karşılaşmasında 29 Ekim Pazar günü evinde Kocaeli Kağıtspor’u konuk edecek.

Marlon Johnson'dan double-double

Konyaspor’da Myles Mack 12 sayı, 6 ribaunt, 8 asist Merthan Mutlu 17 sayı, 7 ribaunt, 6 asist, Marlon Johnson 15 sayı, 12 ribaunt, 6 asist, Uğurcan Aksoy 7 sayı, 5 ribaunt, Batuhan Acar 13 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, Mert Çevik 13 sayı, 9 ribaunt, Murat Atar 5 sayı, 1 ribaunt, Adem Bayrak 5 sayı, 2 ribaunt

Kaynak:Konya'nın Sesi