Konyaspor'dan flaş hamle! Efsane yuvasına dönüyor!

Konyaspor'dan flaş hamle! Efsane yuvasına dönüyor!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor, devre arası takıma takviye yapmak için harekete geçti. Yeşil-beyazlılar Başakşehir’den eski futbolcusu Ömer Ali Şahiner’i transfer etmek istiyor.

Yaz transfer döneminde yaptığı transferlerin çoğundan verim alamayan Tümosan Konyaspor, ara transfer döneminde takıma net eklemeler yapmayı planlıyor.

Yeşil-beyazlılarda transfer listesinin başında ise kulübün en önemli oyuncularından biri olan Ömer Ali Şahiner yer alıyor.

Konya Şekerspor altyapısından yetişen ve 31 Ağustos 2012 yılında Konyaspor’a transfer olan Ömer Ali Şahiner kulübün en değerli oyuncularından biri haline geldi. Konyaspor forması ile 298 karşılaşmaya çıkan ve bu alanda kulübün en fazla formasını giyen Konyalı oyuncu yeniden yeşil-beyazlı formayı giymeye oldukça yakın.

Ömer Ali ile hem Sportif Direktör Ali Çamdalı hem de transfer komitesi görüşme gerçekleştirdi ve takıma dahil etmek istediklerini iletti. Başakşehir ile sözleşmesi 30 Haziran 2024’te sona erecek Ömer Ali’nin Konyaspor ile sözleşme imzalamaya sıcak baktığı da gelen bilgiler arasında.

Konyaspor, Başakşehir ile anlaşma sağlarsa Ömer Ali Ocak’ta yeniden yuvasına dönecek.

Ömer Ali 2020-2021 sezonunun devre arasında Başakşehir’e transfer oldu. Başakşehir’de kaptanlığa kadar yükselen Ömer Ali, İstanbul ekibi ile 88 karşılaşmaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Emre Belözoğlu’nun teknik direktörlüğünde takımın vazgeçilmezlerinden olan Ömer Ali, bu sezon sakatlıklardan dolayı çok fazla forma şansı bulamadı. 31 yaşındaki oyuncu geriden kalan sürede 4 karşılaşmada 121 dakika süre buldu.

Konyaspor formasıyla 298 karşılaşmaya çıkan Ömer Ali Şahiner, yeşil-beyazlı takımı ile Türkiye Kupası ve Süper Kupa zaferleri yaşamıştı.

Yeşil-beyazlı forma ile 298 karşılaşmada 36 gol atan Ömer Ali, 32 tane de asist yapma başarısı gösterdi.

2023-2024 devre arası transfer sezonu 11 Ocak'ta başlayacak. HALİL YILMAZER