Konyaspor'da Uğurcan farklı mevkide oynamayı sorun etmiyor!

Konyaspor'da Uğurcan farklı mevkide oynamayı sorun etmiyor!
 Muhabir
Tümosan Konyaspor'un 24 yaşındaki futbolcusu Uğurcan Yazğılı farklı mevkilerde oynamayı sorun etmiyor.

2021-2022 sezonunun devre arasında Adanaspor’dan Konyaspor’a gelen Uğurcan Yazğılı kendisinden beklenen performansı ilk dönem gösterememişti. İlhan Palut döneminde Adil Demirbağ’ın yediği olarak bekleyen 24 yaşındaki oyuncu sürekli forma şansı bulamamıştı.

Bu sezonda Aleksandar Stanojevic ile birlikte daha çok forma şansı bulan Uğurcan, Hakan Keleş ile de birlikte formayı bırakmadı.

Ön libero gelmişti stopere evrildi

Bu sezonun başında Adil Demirbağ’ın İstanbulspor maçında kırmızı kart görmesi ve 3 maç ceza almasının ardından Calvo’nun tandemdeki partneri olan Uğurcan sonrasında da forma giydi. Stanojevic’in 5’li savunma denemelerinde de sahadaki yerini alan Uğurcan, sağ bekte forma giydi. Konyaspor’a gelirken ön libero olarak gelen ancak sonrasında stoper mevkiinde değerlendirilen 24 yaşındaki oyuncu son dönemde adeta ‘joker’ misali her bölgede oynuyor.

3 farklı mevkide oynadı!

Bu sezon yeşil-beyazlı forma ile 15 lig ve 1’de kupa ile toplamda 16 karşılaşmaya çıkan Uğurcan Yazğılı 9 kez stoper, 5 kez sağ bek ve 2 kez de ön libero mevkiinde forma giydi. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışan Uğurcan, bu sezon ligde yalnızca Hatayspor ve Pendikspor maçlarında süre alamadı. Bu sezon toplam 16 maçta toplam 1093 dakika süre alan Uğurcan, kadroda en fazla forma giyen onuncu oyuncu konumunda. Konyaspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan Uğurcan 38 kez de yeşil-beyazlı formayı giydi.

‘Performansımı arttırmak istiyorum’

Sezon içerisinde birden fazla mevkide oynamasını da değerlendiren Uğurcan; “ 3 farklı mevkide görev aldım. Sahada olduğum zaman elimden gelen her şeyi vermeye çalışıyorum. Benim için mevkii fark etmeksizin sahaya çıktığım zaman bütün mücadelemi, bütün gücümü her şeyimi sahaya yansıtmak istiyorum. Bende performansımı arttırmak istiyorum. Hocam nerede şans verirse versin sahaya çıkıp takımıma katkı sağlamak istiyorum. Performansımı ikinci devre de daha da arttırıp daha fazla yardımcı olmak istiyorum” dedi.