Konyaspor'da 'Sigortam' Hazırlığı Sürüyor!

Konyaspor'da 'Sigortam' Hazırlığı Sürüyor!
 Muhabir
TBL’de mücadele eden Konyaspor Basketbol, 14.hafta karşılaşmasında Pazar günü evinde ligin kalburüstü takımlarından Sigortam.Net’i konuk edecek.

Konyaspor Basketbol’da, zorlu Sigortam maçının hazırlıkları sürüyor. Son iki maçında ligin yüksek bütçeli takımlarına karşı iyi mücadele eden ancak sonunu getiremeyen yeşil-beyazlılar evinde oynayacağı karşılaşma ile yeniden kazanmak istiyor. Oldukça zorlu bir rakibe karşı oynayacaklarının farkında olan Koç Emrah Benli oyuncularını bu maç için hazırlıyor.

Son 4 karşılaşma

Konyaspor, bu sezon çıktığı ilk 13 maçında 7 galibiyet ve 6 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar 5.sırada yer alıyor. Play-off potasında yer alan ve sezon sonuna kadar bu kısımdan kopmak istemeyen Konyaspor ilk yarının bitmesine 4 maç kala yeni mağlubiyet yaşamak istemiyor. Kalan 4 maçta 2 kez iç saha ve 2 kez de dış saha maçına çıkacak olan Dev Kartallar evinde Sigortam ve Çayırova’yı konuk edecek. Harem ve Ankaragücü ile de deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Konyaspor’u 7 takım yakın takipte

Konyaspor’u diğer takımların takibi ise sürüyor. Konyaspor ile aynı galibiyet ve beraberliğe sahip Kapaklıspor 6.sırada yer alıyor. Konyaspor ve Kapaklıspor’un arkasında yer alan 6 takım ise aynı galibiyet ve mağlubiyet sayısına sahip. Harem, Final Spor, Erokspor, FB Koleji Novotel, Iğdır ve Ted Ankara’nın 6 galibiyet ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. Ligin dibinde ise 1 galibiyet ve 12 mağlubiyeti bulunan Ankaragücü yer alıyor.

Ligin en iyi savunma takımı

Konyaspor’un bu haftaki rakibi Sigortam.Net ise 13 karşılaşmada 11 galibiyet elde etti ve yalnızca 2 mağlubiyet yaşadı. Balıkesir BŞB. ve Çayırova’ya mağlup olan İstanbul ekibi geride kalan tüm maçlarını kazandı. Son hafta ise deplasmanda Ankaragücü’nü 71-80 mağlup etmeyi başardı. Sigortam ortalama 78 sayı ortalaması ile oynuyor. Ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Sigortam potasında ortalama 73 sayıya izin veriyor. Bu alanda ligin en iyi savunma takımı. ABDİL EMİROĞLU