Konyaspor'da kurtuluşun reçetesi şirketleşmekten geçiyor!

Konyaspor'da kurtuluşun reçetesi şirketleşmekten geçiyor!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor Kulübü, son dönemde mali ve sportif açıdan zor günler geçiriyor. Mali sorunlardan kurtuluş için ise reçete ‘şirketleşme’ olarak ön plana çıkıyor. Başkan Fatih Özgökçen, 'şirketleşme' noktasında açıklamalar yaptı.

Tümosan Konyaspor Kulübü, son dönemde mali ve sportif açıdan zor günler geçiriyor. Mali sorunlardan kurtuluş için ise reçete ‘şirketleşme’ olarak ön plana çıkıyor.

Konyaspor’da Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen yaptığı son basın toplantısında kulübün şirketleşmesi adına önemli mesajlar verdi.

Özgökçen açıklamasında; “2,5 yıllık süreç içerisinde Konyaspor’u menfaati adına şirketleşme ile alakalı çok ciddi çalışmalarımız oldu. Süper Lig’deki 20 takımdan çok büyük bir kısmı artık anonim şirket olarak çalışmalarını devam ettiriyor. Konyaspor’un futbol takımını anonim şirket statüsüne döndürüp bu şekilde bir çalışmanın içerisine girilmesi gerekiyor. Bunun çeşitli yolları var. Yüzde 20’si sanayi odası, yüzde 20’si ticaret odasının katılabileceği şehrin dinamiklerinin kanunun elverdiği ölçüde ortak olabileceği, şehir insanımızın, iş insanlarımızın belirli bir hisse koyarak satın alabileceği profesyonel bir yönetim tarzıyla Konyaspor’un futbol takımının yönetilmesinin en uyun olacağı kanaatindeyim. Yine Konya’daki iş insanlarımızın katılımıyla ortak statüsünde kuracakları bir şirket ile Konyaspor yönetilebilir. Son olarak ise Konyaspor’un; Konya şehrinin reklamını yapacak, kendi ticareti kabiliyetini de çevirebilecek dışarıdaki iş insanlarına satılması buranın satılması söz konusu olabilir” dedi.

“Konyaspor için en güzel hadiselerden biri olur”

Yeni yasa itibariyle Konyaspor’un Konya şehrinden başka bir şehre götürülmesi mümkün değil diyen Özgökçen; “Konyaspor Konya şehrinindir. Şirketleştiği zaman, şirket sahipleri istediği transferi yapıp, istediği bütçeyi ayırıp, istediği yıldız futbolcuyu getirip ya da yıldız futbolcu transferi yerine tamamen gençlerle oynayabilen, maç ücretini istediği fiyata belirleyebilen, taraftarını istediği şekilde deplasmana götüren, başarısız olduğu zamanda tüm yükümlülüğü kar ve zararı kendisine ait olan bir şirket statüsü olabilir. Bu basınımızın ve şehrimizin tartışmasıyla olgunlaşacak bir durum. Bunları tartışmaktan da hiçbir zaman çekinmememiz lazım. Konyaspor için en güzel hadiselerden biri bu olur diye düşünüyorum. Benim şirketim, benim malım, istediği mi alırım istediğimi oynatırım” ifadelerini kullandı.

“Kurtuluşun orada olduğunu düşünüyorum”

Kurtuluşun şirketleşme olduğunu ifade eden Özgökçen; “Zarar mı ettim şirketimi satarım. Bu belki şehirde bir rahatlık oluşturur. Hep derler ya atanmış, siyasi başkan, birilerinin icazeti ile başkan oluyor. İşte bu durumu ortadan kaldırırız. Profesyonel yönetim anlayışının olduğu bir yapı olabilir. Bunun çalışmasına başladık ama sonlandıramadık. Yeni gelecek yönetime tecrübelerimizi aktarırız ve destek oluruz. Konya’da Konyaspor hissesini satın alacak çok ciddi manada iş insanları var. Yönetime gelmeyenler gerçekten oradan hisse alırlar. Kurtuluşun orada olduğunu düşünüyorum” dedi. HALİL YILMAZER

Kaynak: