Konyaspor'da kritik dönem başlıyor!

Konyaspor'da kritik dönem başlıyor!
 Muhabir
Konyaspor’da 20 Kasım’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’da göreve gelecek yönetim kurulunu oldukça zor bir dönem bekliyor.

Genel kurul süreci geçiren Tümosan Konyaspor’da yeni yönetimi, kritik süreç bekleyecek. Mali anlamda sıkıntılar yaşayan yeşil-beyazlılar ödemelerin yapılmasının yanı sıra korkulu rüya görmemek adına devre arasında da kadrosuna kaliteli takviyeler yapmak zorunda. Anadolu Kartalında sezon sonunda ise 16 oyuncunun sözleşmesi sona erecek.

Mustafa Oral ismi oldukça kuvvetli

Tümosan Konyaspor, 20 Kasım Pazartesi günü Olağanüstü Genel Kurula gidecek. Yeşil-beyazlı ekipte henüz adaylığını resmi olarak açıklayan isim olmadı. Şehrin kanaat önderleri, güçlü bir yönetim listesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce yöneticilik yapan ve camianın yakından tanıdığı simalardan Konya’nın önemli iş insanlarından Mustafa Oral ismi, kulislerde sıkça dillendirilmeye başlandı.

YDK açıklama yayınladı!

Hafta içinde genel kurul sürecinin hızlanması ve yönetimin önemli ölçüde şekillenmesi bekleniyor. Konya spor camiasının tanınmış ve daha önce yöneticilik de yapmış birçok ismine bu noktada teklif de gitti. Konyaspor Yüksek Divan Kurulu, yönetime talip olacak iş insanlarının bir an önce listelerini kamuoyuna açıklayarak çalışmalarına başlaması gerektiğini vurguladı.

FIFA’DA bekleyen dosyalar var!

Konyaspor’da 20 Kasım’da göreve gelecek yeni yönetimi zorlu bir süreç ve yapılanma bekleyecek. Sıcak para girdisine ihtiyacı olan Anadolu Kartalı’nda yeni yönetimin, bu noktada mali kaynak bulması gerekiyor. FIFA’da bekleyen bazı dosyalar ve yapılması gereken acil ödemeler, ayrıca devre arasında yapılması gereken transfer hamleleri, mali durumu önemli hale getiriyor. Tümosan Konyaspor, Süper Lig’de ikinci devrede korkulu rüya görmemek adına kadrosuna net takviyeler yapacak. Ancak bunun için önemli bir parasal kaynağın 1,5 aylık süreçte bulunması gerekiyor.

İç transferde görüşmeler yapılacak!

Konyaspor’da yeni yönetim, bir yandan da takım yapılanmasına kafa yoracak. Yeşil-beyazlı ekipte kadrosunun önemli bir bölümünün sezon sonunda sözleşmesi sona erecek. Yola devam edilmesi düşünülen isimlerle ocak ayına kadar masaya oturulması gerekiyor. Diğer türlü kurallar gereği, oyuncular sezon sonu için istedikleri kulüple ön anlaşma yapma hakkını elde edecek. Yeni dönemde futbol şubesi, özellikle aralıkta bu noktada gelecek sezon kadroda düşünülen isimlerle hızlı bir görüşme trafiğine girecek.

16 oyuncunun sözleşmesi bitiyor

Temsilcimizde tam 16 oyuncunun sözleşmesi sona erecek. Temsilcimizde genç kaleciler Mehmet Erdoğan ve Deniz Ertaş’ın yanı sıra Ahmet Oğuz, Cebrail Karayel, Francisco Calvo, Kahraman Demirtaş, Guilherme Sitya, Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün, Bruno Paz, Steven Nzonzi, Gökhan Töre, Yunus Mallı, Sokol Cikalleshi ve Muhammet Demir’in kontratları sona erecek. Bu isimler arasında Guilherme ve Gökhan Töre’nin opsiyonları bulunuyor ve yeşil-beyazlı kulüp istemesi halinde bu isimlerle yollarına devam edebilecek. Galatasaray’dan 1 yıllığına kiralanan Rumen futbolcu Alexandru Cicaldau da sezonun ardından sarı-kırmızılı kulübe dönecek. ABDİL EMİROĞLU

Kaynak: