Konyaspor'da koç Emrah Benli'den Marlon ve Mack açıklaması!

Konyaspor'da koç Emrah Benli'den Marlon ve Mack açıklaması!
 Muhabir
Konyaspor Basketbol'da koç Emrah Benli, takımdaki yabancı oyuncular Marlon Johnson ve Myles Mack hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Basketbol'da koç Emrah Benli, takımdaki yabancı oyuncular Marlon Johnson ve Myles Mack hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Marlon çok karakterli bir oyuncu

Marlon Johnson’u çok fazla tanımıyorduk diye sözlerine başlayan Emrah Benli; "Video ve maçlarını izlediğimizde soru işaretleri vardı. Daha önce hiç Avrupa’da oynamamış. Finlandiya geçmişi var ama çok kısa, 2 maçlık. Daha sonra sakatlanıp o sezonu kapatıyor. Onun dışında farklı liglerde oynamış. Buraya nasıl uyum sağlar noktasında tereddütlerimiz vardı ve bilmiyorduk açıkçası, kestiremiyorduk. Oda karakter olarak çok düzgün. Öğrenmeye çok açık, uyumlu, iyi niyetli ve çok çalışkan. Açıklarını çabuk kapattı. Şimdi yavaş yavaş biraz daha tecrübe kısmı devreye girerse daha ciddi performans verecektir. Uzun senelerde burada aranan oyuncu olabilme potansiyel, yüksek. Onu 4 numara olarak düşünüyoruz ama maçta maça da değişiyor. Daha sonra sahada kısaldığımız dönemlerde 5 numara oluyor. Ciddi bi ribaunt özelliği var. Savunmada bazı dezavantajlı durumları var. Sırtı dönük oyunda eksiklikleri var. Çok fazla oraları sevmiyor ve girmiyor. Daha önce oynamadığı için alışkanlığı yok. Oralara ekleme yapmamız gerekiyor. Biraz onun performansına farklı özellikler eklemeliyiz" dedi.

Mack paylaşmayı çok seviyor

Myles Mack'in takım için oldukça öenmli bir isim olduğunu dile getiren Benli; "Myles Mack paylaşmayı seviyor. TBL’deki 2 yabancılı sistemde kısa Amerikalı’da alışık olmadığımız bir durum. Mack bunun aksine çok fazla paylaşmayı seviyor. Bu durum daha önceki sezonlarda olumsuz bi durum olarak göze çarpmış olabilir ama biz onun bu durumu önemli buluyor ve destekliyoruz. O yüzden tercih ettik. Değerli bir durum. Takımdaki Türk oyuncuların özgüven kazanması açısından Amerikalı oyuncunun onlara güvenmesi çok önemli. Bence bunun artılarını görüyoruz. Diğer çocukların performansını da yukarıya çekiyor. Savunmada da oldukça gayretli ve akıllı. Doğru yerde durmasını biliyor. Enerji tasarrufu yaşarken savunmayı aksatmamaya çalışıyoruz. Çok uzun süreler parkede kalıyor" ifadelerini kullandı.