Konyaspor'da koç Emrah Benli'den flaş açıklamalar!

Konyaspor'da koç Emrah Benli'den flaş açıklamalar!
 Muhabir
Konyaspor Başantrenörü Emrah Benli bugün gerçekleştirilen antrenmanın öncesinden takım ve puan durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Başantrenörü Emrah Benli bugün gerçekleştirilen antrenmanın öncesinden takım ve puan durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kısa sürede toparlandık

Sezon başı takımın nasıl kurulduğundan bahseden koç Emrah Benli; "Aslında çok daha uzun bir süreç değil, çok kısa sürede oldu her şey. Yaşar abi ( Genel Menajer Yaşar Berber) ile görüştükten sonra Konya’ya geldim. Hemen çalışmalara başladık. Üç gün içinde Türk oyuncuların transferlerini bitirdik. Ondan sonra da kısa bir süreç içinde de iki tane yabancı oyuncumuzu seçtik. Çok fazla da seçeneğimiz yoktu. Minimum sürede, maksimum performans almayı planladığımız oyuncuları bünyemize kattık. Kısa sürede antrenmanlara başladık. Bizler antrenmana başladığımızda diğer takımlar 3-4 haftadır antrenman yapıyorlardı. Federasyon Kupası’nın bu sene iptal edilmesi açıkçası bizim adımıza çok iyi olmadı. Çok fazla hazırlık maçı yapamadık, bir tane hazırlık maçıyla sezona girdik. Burada güzel ve uyumlu bir ekip var. Birbirine inanan ve güvenen bir ekibimiz var. Her ne kadar biraz sıkıntılı ve geç başladıysak da kısa sürede toparladık" dedi.

Bu performansı bekliyorduk

Takımın ilk 15 maçta gösterdiği performans hakkında konuşan koç Benli; "Uzun süreli çok büyük bir beklentiye hiçbir zaman girmedik. Bizlerde ne olacağını çok fazla kestiremiyorduk. Ligin 18 takım oluşu, oyuncuların bir bölümünün Süper Lige ve TB2L’ye gitmesi etkiledi. 2.Lig’de ciddi yatırım yapan takımlar var. Oyuncu sirkülasyonu bu şekilde olunca süreci çok fazla kestiremiyorduk. 18 takımlı ligin hem olumlu hem olumsuz tarafları var. Daha dengeli bir dağılım oldu. Üst seviyede yatırım yapan 5-6 takım var. Bunların kadroları daha geniş ama onun dışındaki takımların yapılar birazcık birbirine benziyor. 15 maçta 8 galibiyeti bekliyorduk diyebilirim, daha fazla da olabilirdi. 10 galibiyet ile buraya gelmiş olabilirdik" açıklamalarını yaptı.

Elimizden geleni yapıyoruz

Ligde takımların arka arkaya birkaç galibiyet farkla sıralandığını dile getiren Deneyimli Koç; "İki maç kaybedip, rakipleriniz iki maç kazandığında bir an küme düşme hattından yer alabileceğiniz bi puan durumu var. Birbirine çok yakın 5 ile 17.sıraya kadar sıralı takımlar. Bu durum iki sene önce de böyleydi. Tabi sıkıntılı oluyor ve fazla stresli durum. Bir yandan da hem sizi hem de oyuncuları daha fazla olaya konsantre tutuyor. Elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Savunmada bazen konsantrasyon kayıplarımız oluyor

Savunma kısmına daha fazla önem verdiklerini söyleyen Benli; "Mücadeleyi hiçbir şekilde bırakmıyoruz. Olayın savunma kısmında daha çok problem yaşıyoruz. Oralarda bazen konsantrasyon kayıplarımız oluyor. Düzeltmeye ve üzerine koymaya çalıştığımız kısım da burası. Daha fazla oraya konsantre olup, savunmayla daha fazla tutunmak sezonun geri kalanı için daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum" dedi.