Konyaspor'da Emrah Benli'den transfer açıklaması!

Konyaspor'da Emrah Benli'den transfer açıklaması!
 Muhabir
Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Emrah Benli, play-off, yapmayı planladıkları transferler ve yarın oynayacakları Pizza Laza Harem karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Emrah Benli, play-off, yapmayı planladıkları transferler ve yarın oynayacakları Pizza Laza Harem karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’e çıkmak çok büyük başarı olur diyen Emrah Benli; "Tabi ki hiçbir antrenörün veya oyuncunun ‘ben üst lige çıkmak istemiyorum’ demesi elbette mümkün değil. Böyle bi dünya yok. Herkesin bireysel hedefi bu. Evet belki biz kurulurken bu şekilde kurulmadık, bu sene birazcık geçiş senesi gibi düşünüldü. Biz burada sağlam bir şekilde kalarak önümüzdeki sene daha bilinçli adımlarla iş yapmak adına sezona başladık. Uzun vadeli düşünmüyoruz. Uzun vadeden kastımız sezon sonunu da kapsıyor, normal sezonun sonunu da kapsıyor. Çok fazla hayallere kapılmamak gerekiyor, daha sağlam yere basmak gerekiyor. Maç maç gidiyoruz. 34 maçın sonunda ne getirir bize, pozisyonumuza göre ondan sonra play-off.. Daha önce de söylemiştim ‘orası belli olmaz’ Orada bir takım seriler oynuyoruz. O dönemki takımın sakatlık ve performans durumu birçok şeyi belirliyor. Bizim dezavantajımız ise geniş rotasyonla oynamamız gerekiyor. Önümüzdeki 20 maçlık süreçte oyuncuların bireysel performanslarını daha fazla yukarı çekerek daha fazla oyuncudan faydalanmak istiyoruz. O yüzden çok fazla o konudan konuşmak mantıklı gelmiyor. Daha çok erken" dedi.

İhtiyacımız var

Transfer yapmayı planladıklarını ifade eden Benli; "Transfer düşüncemiz var ama bu süreçte yönetim değişikliği oldu. Yeni yönetim geldi, daha detaylı oturup konuşamadık. Önceki yönetim ile görüşmüştük ve onay almıştık. Bir takım düşüncelerimiz var. Şimdi isteklerimiz ileteceğiz. Olumlu olacağını düşünüyorum. 20 maçlık süreç var. Eksiliğimiz ise rotasyonu geliştirmek. İhtiyacımız var, değerlendirmesini yapıp kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Umarım kazanacağız

Yarın oynanacak Harem karşılaşmasını değerlendiren Benli; "Harem iyi bir takım. Kaliteli yabancıları var. Türkiye’yi bilen yabancıları var. Eldridge, Süper Lig’de oynadı yıllarca. Hem tecrübeli, hem de genç oyunculara sahipler. İyi bir takım, zor maç olacak. TBL’de kolay maç yok. Bu lig böyle. Bizlerde bunun bilincindeyiz ve bu şekilde gideceğiz. Mücadele edeceğiz, kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız, kendi oyunumuzu kabul ettirmeye çalışacağız. Umarım kazanacağız, önemli bir deplasman" ifadelerini kullandı.