Konyaspor'da Başkan Ömer Korkmaz'dan şirketleşme açıklaması!

Konyaspor'da Başkan Ömer Korkmaz'dan şirketleşme açıklaması!
 Muhabir
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, şirketleşme adına önemli açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, şirketleşme adına önemli açıklamalarda bulundu.

Kon Tv'de katıldığı yayında kulübün derne statüsünden çıkarılıp şirket statüsüne geçmesi için araştırma çalışmalarının başladığını açıklayan Ömer Korkmaz, şirketleşmenin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

TFF'nin konuyla ilgili çalışma yaptığını açıklayan Başkan Korkmaz; "Şirketleşme, kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelecek. TFF’de de bununla ilgili bir uygulama gündemde. Uygulayan bir Avrupa ülkesi var. TFF, kendi içinde şirketleşmeye gidip kulüpleri de buraya ortak etme gibi bir düşüncesi var. Dernek olarak ortak olmak zor bir durum, şirketleşmek zorunlu hale gelecek sanki. Bu zorunluluktan bağımsız olarak buna cevap vermek istiyoruz" dedi.

Sürecin tamamlanması belki 1,5 – 2 yılı bulacak

Araştırma çalışmaların başladığını dile getiren Başkan Korkmaz; "Şirketleşme üzerine AS Başkanlarımızdan Oktay Dalkıran bey yakından ilgileniyor. Sürecin alt yapısının hazırlanması gerekiyor ciddi anlamda. Bizler değerli bir varlığı şirketleştirmek istiyoruz. Bu süreç kaç yıl sonra olur bilmiyorum ama bugün sportif ve mali anlamda değeri aşağıda gözüken bir kulübü şirketleşmeye açmak çok mantıklı gelmeyebilir. Sürecin tamamlanması belki 1,5 – 2 yılı bulacak" ifadelerini kullandı.

Şirketleşmek demek borsaya açılmak demek değil!

Şirketleşme konusunda detay bilgiler veren Başkan Ömer Korkmaz; "Bizimde hedefimiz, niyetimiz ve istediğimiz sportif ve mali açıdan daha iyi bir kulübü şirketleştirmek istiyoruz. Şirketleşmek demek hemen borsaya açılmak demek değildir. Bunun belli kriterleri ve zorunlulukları var. Konyaspor için ‘enkaz’ veya ‘yaralı kartal’ terimlerini konuşmamak adına şirketleşme önemlidir. Şirket olduğunda doğru yönetilmesi gerekiyor. Her yönetimin kendi dönemki borçlarından sorumlu olması gibi bir kanun var dernek statüsündeki kulüpler için. Şirketleştiğiniz zaman o dönemki yönetim kurulu için zaten bu husus tamamen devrede oluyor. Ekstra olarak yeni bir kanuna gerek kalmıyor. Borsaya açılmak bunun daha sonraki adımı" ifadelerini kullandı.