Konyaspor, Trabzon'dan puansız dönüyor

Konyaspor, Trabzon'dan puansız dönüyor
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor, Süper Lig'in 12.haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig'in 12.haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Konyaspor, ilk yarıda bu sezonun en iyi performanslarından birine imza attı. Son dönemdeki saha içinde mental ve fiziksel olarak kötü durumda olan Konyaspor’dan bambaşka bir takım halinde oynayan Konyaspor vardı. Konyaspor bu sezon lig maçının ilk yarısında en fazla şut çektiği (9), en fazla rakip ceza sahasında topla buluştuğu (12) ve en fazla gol beklentisi (1.07) yakaladığı maçı oynadı. Konyaspor’da Calvo’nun 1 şutu da direkten dönü. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

Prip’in golü Konyaspor’a yetmedi

İkinci yarı ise gollere sahne oldu. Trabzonspor, 59.dakikada Paul Onuachu ile 1-0 öne geçti. Konyaspor, ikinci yarıda da Moreno ile ataklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlılar 77.dakikada Oliviera’nın asistinde Louka Prip’in golüyle maçta eşitliği yakaladı. Trabzonspor’da 85.dakikada ise yeniden sahnede Onuachu vardı. Enis’in ortasında topuğu ile oldukça şık bir gole imza atan oyuncu maçta kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 kazandı.

8 maçtır galibiyet yok

Trabzonspor maçından mağlubiyetle ayrılan Konyaspor’da galibiyet hasreti 8 maça çıktı. Konyaspor, son 8 maçında 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlılar son galibiyetini aldığında takvimler 2 Eylül’ü gösteriyordu. Konyaspor, milli araya 10 puanla girdi. Temsilcimiz milli ara sonrası 25 Kasım cumartesi günü evinde Kasımpaşa’yı konuk edecek.

Konyaspor’da 3 değişiklik

Konyaspor’da Karagümrük maçına göre ilk 11’de 3 farklı değişiklik vardı. Sakatlığı henüz geçmeyen Guilherme yerine Yasir oynarken N’zonzi yerine Uğurcan Yazğılı, Prip’in yerine Muric oynadı.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Mehmet Can Aydın (Dk. 90 Benkovic), Baniya (Dk. 82 Enis Destan), Denswil, Larsen, Berat Özdemir (Dk. 46 Bakasetas), Mendy, Abdülkadir Ömür, Pepe, Visca (Dk. 69 Trezeguet), Onuachu

TÜMOSAN Konyaspor: Bernardoni, Ahmet Oğuz (Dk. 76 Paz), Adil Demirbağ, Calvo, Yasir Subaşı, Uğurcan Yazgılı (Dk.89 Cebrail Karayel), Soner Dikmen, Muric (Dk. 68 Andreasen), Cicaldau (Dk. 89 Yunus Mallı), Moreno, Cikalleshi (Dk. 68 Castro)

Goller: Dk. 59 ve 85 Onuachu (Trabzonspor), Dk. 77 Andreasen (TÜMOSAN Konyaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 71 Adil Demirbağ, Dk. 90+5 Soner Dikmen, Dk. 90+6 Calvo (TÜMOSAN Konyaspor) Dk. 90+2 Onuachu (Trabzonspor) HALİL YILMAZER

Kaynak: