Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut gündeme getirmişti, Dünya Kupası'nda yürürlüğe girdi

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut gündeme getirmişti, Dünya Kupası'nda yürürlüğe girdi
FIFA Dünya Kupası ile birlikte yeni kararları dünya futboluna anlatmaya ve uygulamaya başladı.

FIFA Dünya Kupası ile birlikte yeni kararları dünya futboluna anlatmaya ve uygulamaya başladı. Topun oyunda kalma suresi konusunda oldukça radikal kararlar alan FIFA Katar'da devam eden 2022 Dünya Kupası'nda bu kararları uyguluyor.

Katar'daki Dünya Kupası maçlarını yürüten hakemler oyunu soğutan oyuncular ve bu oyuncuların hal ve hareketleri noktasında ciddi kararlar alıyor.

Dünya oynanan Katar-Ekvador maçının ilk yarısının sonuna +5 oynanmayan ek süre ilave edilmişti. Şu anda devam eden İngiltere-İran maçında ise ilk 45 dakikanın sonuna +14 dakika ek süre ilave edildi.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut geçtiğimiz hafta Beın Sports'a verdiği röportajda oyunun soğuması ve topun oyunda kalma suresi hakkında çok sert eleştirilerde bulunmuştu.

İlhan Palut; "“Bazen kenardan Sehic’e ‘artık at şu topu diyorum’. O sürelerden puan alacaksam, galip geleceksem, rakibi engelleyeceksem gerçekten olmaz olsun. Yerleşmiş bir futbol kültürü var. En büyük iş biz hocalarda. Oyuncularımıza söyleyelim bunları. Korkunç bir kandırma var. Kaleci diyor ki ‘Ben buraya gelen 30 bin insanla dalga geçiyorum. Oraya gelenlerin futbol seyretme hakkını gasp ediyorum. Çocuklara negatif örnek oluyorum’. Ben üzerime düşeni yapmak adına hazırım. Hakemlerden ricam var, bunu bir maçta da söyledim. VAR’daki hataları bile bazen anlayabiliyorum ama şu oyunu oynatmayan oyunculara karşı lütfen tepkinizi gösterin. Bir oyuncu yere mi yattı, o oyunu durdurmayın. Çünkü mutlaka kalkacak. Takımının 10 kişi oynamasına razı olamaz. Bir gün bu gerekçe ile bir kaleciyi oyundan atın. Ondan sonra bakalım hiçbir kaleci bunu yapabiliyor mu? Hakemler maçtan önce kalecileri uyarmalı. Kart için 80. dakikayı beklemesinler. Artık bazı şeyler değişmeli. Bu sıkıntıyı hep beraber giderelim. Maçı analiz ederken autları ileri sardırıyorum. 35, 40, 50 saniye geçiyor. Topu oraya taşı, çöpleri temizle, ayağını direğe vur, ondan sonra tekmeliğini ve çorabını düzelt. Türk futbolu adına üzülüyorum. Avrupa’da hocalar maçı yaşıyor. Bize gelince hemen sarı kart. Teknik direktörler de heyecanlarını yaşasınlar, tepkilerini göstersinler. Çünkü tüm sorunluluk bize ait” açıklamalarını yapmıştı.

FIFA'nın aldığı bu kararlar Dünya Kupası'nın ardından tüm ulusal ve yerel liglerde uygulanmaya başlayacak.