Konyaspor Kayseri'yi Cikalleshi ile devirdi!

Konyaspor Kayseri'yi Cikalleshi ile devirdi!
 Muhabir
Konyaspor, Süper Lig'in 18.haftasında evinde Kayserispor'u Sokol Cikalleshi'nin doublesi ile 2-0 mağlup etti.

Konyaspor, Süper Lig'in 18.haftasında evinde Kayserispor'u Sokol Cikalleshi'nin doublesi ile 2-0 mağlup etti.

Teknik direktör Hakan Keleş, Samsunspor maçı ilk 11’ine göre tek değişiklik yapı. Keleş, Samsunspor maçında penaltı yaptıran ve büyük tepki toplayan Ahmet Oğuz’u keserek sağ bekte UğurcanYazğılı’ya şans verdi. Orta sahada ise Oğulcan Ülgün forma girdi. Uğurcan, Samsun deplasmanında da defansif orta saha mevkisinde forma giymişti. Konyaspor sahaya; Bernardoni, Uğurcan, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Oğulcan, Prip, Cicaldau, Moreno, Cikalleshi 11’i ile çıktı.

Gol sesi çıkmadı

Dengeli başlayan karşılaşmada ilk tehlikeli atağı Kayserispor buldu. 7. dakikada ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Thiam’ın vuruşunda kaleci Bernardoni, gole izin vermedi. Thiam, 5 dakika sonra bir kez daha gole yaklaştı. Konyaspor, topa daha çok sahip olup rakip kaleye yüklenmesine karşın üretkenlik sorunu yaşadı. Anadolu Kartalı, ilk devrede Cikalleshi ve Guilherme ile rakip kaleyi yokladı. Mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

Sokol'un penaltıları skoru getirdi

Konyaspor ikinci devreye daha coşkulu başladı ve aradığımız golü 50. dakikada penaltıdan bulduk. Kaleci Bernardo'nin uzun vuruşunda kaleci Bilal Beyazıt, Moreno'ya ceza sahası içinde ayağıyla çok sert müdahalede bulundu. Hakem Bahattin Şimek tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Konyaspor kırmızı kart beklerken sarı kart çıktı. Beyaz noktaya gelen Cikalleshi, takımını 1-0 öne geçirdi.
Konyaspor, 62’da yine penaltı golüyle 2-0 öne geçti. Ceza sahası içinde Bahoken'in Uğurcan Yazğılı'ya yaptığı faul sonrası, Hakem Bahattin Şimşek VAR'ın uyarısı ile pozisyonu izledi ve beyaz noktayı gösterdi. Cikalleshi, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Kayserispor'un golü iptal oldu

73. dakikada Kayserispor’un bulduğu Bahoken ile bulduğu gol iptal edildi. Bahattin Şimşek, pozisyonu izleyerek Kartal Kayra Yılmaz’ın Cicaldau’ya faul yaptığını belirledi ve gol iptal edildi. Kayserispor'da 89. dakikada Mane'nin şutu direkten döndü. Dönen topta Bohaken'in vuruşunu da kaleci Bernardoni kurtardı. Kalan dakikalarda skoru koruyan Tümosan Konyaspor, kritik maçtan 2-0 galip ayrılarak puanını 18’e çıkardı.