Konyaspor, hazırlık dönemini galibiyetle bitirdi! 1-0

Konyaspor, hazırlık dönemini galibiyetle bitirdi! 1-0
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor, Slovenya'daki son hazırlık karşılaşmasında Suudi Arabistan ekibi Al Fahya ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar karşılaşmayı 49.dakikda Louka Prip'in golüyle 1-0 kazandı ve hazırlık dönemini galibiyetle bitirdi.

Konyaspor, Slovenya'daki son hazırlık karşılaşmasında Suudi Arabistan ekibi Al Fahya ile karşı karşıya geldi.

Konyaspor, Al - Fahya karşılaşmasına; Slowik, Uğurcan, Adil, Damjanovic, Guilherme, Ufuk, Jevtovic, Pedrinho, Yusuf, Ndao, Umut 11'i ile başladı.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Karşılaşmanın ilk yarısında organize olarak pozisyon üretmek zorlanan yeşil-beyazlılar kullandığı serbest vuruş ve kornerle ile etkili olmaya çalıştı. Guilherme - Yusuf kanadından akın üretmeye çalışan Anadolu Kartalı Umut Nayir'e pozisyon hazırlayamadı. İlk yarı yeşil-beyazlılar adına tek isabetli şutu 20.dakikada Ndao çekti. Sağ çaprazdan dar açından vuruşunu yapan Ndao'nun şutunu kaleci uzaklaştırdı. Ev sahibi ekip ise 30.dakikada etkili geldi. Savunma arkasında topla buluşan forvet oyuncusunun şutunu kaleci Slowik ayaklarıyla kurtardı. Faul düdükleriyle sıkça duran karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Sağ beke 5. isim Ndao

Yeşil-beyazlılar ikinci yarıya Damjanovic - Prip değişikliği ile başladı. Maça sağ bek başlayan Uğurcan'ı stopere çeken Ali Çamdalı, Ndao'yu ise sağ bekte değerlendirdi. Ali Çamdalı daha önceki hazırlık maçlarında ise Niko Rak, Oğulcan Ülgün ve Muhammed Semih Kocatürk'ü sağ bekte denemişti. Ndao, hazırlık döneminde sağ bekte forma giyen beşinci futbolcu oldu.

Tek golle kazandık

Temsilcimiz 49.dakiakda Prip ile 1-0 öne geçti. Jevtovic'in savunma arkası pasında Ndao hareketlendi. Ndao, topla sağ kanattan içeri girdi altı pasa çevirdiği topta Umut'un vuruşu kaleciden döndü çapraza doğru açılan topu Prip şık bir şekilde ağlarla buluşturdu. Yeşil-beyazlılarda 68.dakikada Umut, Jevtovic, Yusuf ve Pedrinho oyundan çıkarken Oğulcan, Tunahan, Melih İbrahimoğlu ve Sambou oyuna dahil oldu. Temsilcimiz 79'da Melih ile ikinci gole yaklaştı. Ndao'nun içeriye yerden ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Melih bekletmeden vuruşunu yaptı, savunma topu çizgiden çıkarttı. 87.dakikada Ufuk'un ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşu kaleci kurtardı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Konyaspor maçı 1-0 kazandı.

Hazırlık dönemi sona erdi

Konyaspor, Al -Fahya maçıyla birlikte yeni sezon kamp bölümünü noktaladı. Konya'da başlayan, Kayseri ile devam eden kamp Slovenya'da son bulmuş oldu. Konyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Almere City ve Al Fahya maçlarını kazanan yeşil-beyazlılar Gorica ve Grosuplje maçlarını ise beraberlikle tamamladı. Temsilcimiz Udinese'ye ise mağlup oldu.

İki gün izin, Kasımpaşa mesaisi pazartesi başlayacak

Karşılaşmanın ardından uçakla Türkiye'ye dönecek olan Konyaspor 3 ve 4 Ağustos'u izinli geçirecek. Yeşil-beyazlılar 5 Ağustos pazartesi akşam saatlerinde Kayacık Tesisleri'nde toplanacak ve yeni sezonun ilk maçı olacak olan Kasımpaşa maçının mesaisine başlayacak.