Konyaspor, Gorica ile yenişemedi

Konyaspor, Gorica ile yenişemedi
 Muhabir
Konyaspor, Slovenya kampındaki ilk hazırlık maçında NK Gorica ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşma Cikalleshi ve Stıglec'in golleriyle 1-1 sona erdi.

Konyaspor, Slovenya kampındaki ilk hazırlık maçında NK Gorica ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşma Cikalleshi ve Stıglec'in golleriyle 1-1 sona erdi.

Yeşil-beyazlılar sahaya; Slowik, Uğurcan, Adil, Calusic, Guilherme, Ufuk, Oğulcan, Pedrinho, Yusuf, Ndao, Emrehan ilk 11'i ile çıktı.

Savunma tandemini Adil-Calusic ile kuran Ali Çamdalı sağ bekte Uğurcan, sol bekte Guilherme'ye şans verdi. Orta ikilide Ufuk - Oğulcan ile maça başlamayı tercih eden Çamdalı on numarada Pedrinho'ya formayı verdi. Yeşil-beyazlılarda sol açıkta Yusuf, sağ açıkta Ndao oynarken en ileri uçta ise Emrehan Gedikli oynadı.

İlk yarıda net, yüzde yüz gol pozisyonu üretmeyi başaramayan Konyaspor, rakip kaleye isabetli sut çekemedi. Oldukça sert ve ikili mücadelelerin olduğu karşılaşmada oyun sık sık faul düdükleriyle durdu. Konyaspor, daha çok Guilherme- Yusuf kanadını kullanarak rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Ali Çamdalı ikinci yarıya tek değişiklik ile başladı. Emrehan'ı kenara aldı ve Louka Prip'i oyuna sürdü. Yeşil-beyazlılarda 62.dakikada Uğurcan, Adil, Calusic, Guilherme, Ufuk, Oğulcan, Pedrinho, Yusuf, Ndao oyundan çıkarken yerlerine Niko Rak, Metehan, Jevtovic, Yasir, Adem Eren, Boateng, Melih, Cikalleshi ve Sambou girdi. Konyaspor, 70.dakikada Sokol Cikalleshi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Gorica 80.dakikada Stıglec ile durumu 1-1'e getirdi. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Konyaspor, Slovenya'daki ikinci hazırlık maçında 28 Ağustos pazar günü İtalya ekibi Udinese ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

9.dakikada Yusuf sol kanattan getirdiği topla birlikte ceza sahasına girdi. İçeriye çevirdiği topa ne Pedrinho ne de Ndao dokunamadı.

16.dakikada rakip orta sahanın dikkatsizliğini iyi değerlendiren Yusuf araya girdi. Merkezden topu süren Yusuf'un ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere gitti. Kullanılan kornerde Uğurcan kafa vuruşunu yaptı top az farkla yandan auta çıktı.

20.dakikada Pedrinho'nun sol çaprazdan sert kullandığı serbest vuruşta Adil, kafayı vurarak topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

27.dakiakda Pedrinho, kendi kazandığı frikikte topun başına geçti. Yaklaşık 25 metreden doğrudan kaleye kullandığı serbest vuruş yandan auta gitti.

40.dakikada Gorica etkili geldi. Adil'den seken topta ceza sahası içinde sağ çaprazdan topu önünde bulan Vujnovic'in vuruşu direğe çarparak dışarı gitti.

45' ilk yarı 0-0 bitti.

Konyaspor, 46.dakikada ön alandaki baskısıyla topu kazandı. Pedrinho'nun ceza sahası dışından vuruşu direğin yanından auta gitti.

50.dakikada Ndao, sol taraftan arka direğe ortayı yaptı boş pozisyondaki Louka Prip iyi bir kafa vuruşu yapamadı ve top farklı şekilde auta gitti.

70.dakikada Konyaspor'un yeni transferi Melih'in sol kanattan getirdiği topta Cikalleshi, penaltı noktası üzerinde topa dokundu ve top ağlarla buluştu. Konyaspor 1-0 öne geçti.

Gorica, 80. dakikada Stıglec'in serbest vuruştan attığı golle durumu 1-1'e getirdi.

88.dakiakda Yasir'in ortasında Niko Rak, arka direkte topun gelişen vuruşunu yaptı, top az farkla auta gitti.

90' Karşılaşma 1-1 bitti.