Konyaspor evinde Kasımpaşa'yı devirdi hasrete son verdi!

Konyaspor evinde Kasımpaşa'yı devirdi hasrete son verdi!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor, Ligin 13.haftasında evinde konuk ettiği Kasımpaşa’yı konuk etti. Yeşil-beyazlılar Sokol Cikalleshi ve Guilherme Sitya'nın golleriyle maçı 2-0 kazanarak 8 maç sonra kazandı ve puanını 13’ çıkardı.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 13.haftasında evinde ağırladığı İstanbul temsilcisi Kasımpaşa’yı 62.dakikada Sokol Cikalleshi ve 77.dakikada Guilherme Sitya'nın attığı gollerle 2-0 mağlup ederek puanını 13’e yükseltti. Ligdeki son galibiyetini 2 Eylül’de Başakşehir deplasmanında almıştı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Konyaspor Muric, Ahmet Oğuz ve Cicaldau ile pozisyonlar yakaladı ancak aradığı ve istediği golü bir türlü bulamadı. Yeşil-beyazlılar ilk 45 dakikada rakibine pozisyon vermedi. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıda ise daha baskılı oynayan Konyaspor vardı. Yeşil-beyazlılar özellikle Cikalleshi ve Prip’in oyuna girmesiyle hücumda daha çok pozisyon buldu. 62.dakikada Moreno’nun ortasında altı pasın içinde topa dokunan Sokol Cikalleshi Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. 77.dakikada ise Konyaspor Guilherme’nin müthiş füzesi ile aradaki farkı 2’ye çıkardı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Konyaspor karşılaşmayı 2-0 kazanarak önemli bir galibiyet aldı.

Puanını 13’e çıkartan Anadolu Kartalı, ligin 14.haftasında 2 Aralık cumartesi günü deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

Cikalleshi’den damga

Konyaspor’da ikinci yarıda Hakan Keleş’in değişikliklerin adeta meyvesini aldı. Cikalleshi ve Prip’i oyuna alarak adeta kilidi çözdü. Oyuna giren iki oyuncu hücumda ciddi hareketlilik getirdi. Oyuna dahil olan Cikalleshi 1 gol ve 1 asistlik performansıyla adeta maça damga vurdu.

Hakan Keleş’in ilk lig galibiyeti

Konyaspor’da Aleksandar Stanojevic’in görevden gönderilmesinden sonra takımın başına geçen Hakan Keleş ilk galibiyetini aldı. Adana Demirspor ve Trabzonspor’a mağlup olurken Karagümrük ile 1-1 berabere kalmıştı. 51 yaşındaki teknik adam Konyaspor başında ilk galibiyetini 25 Kasım’daki Kasımpaşa maçında almış oldu.

Kaynak:Konya'nın Sesi