Konyaspor evinde Bursa’ya mağlup

Konyaspor evinde Bursa’ya mağlup
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10.hafta karşılaşmasında evinde FruttiEx Bursaspor’u konuk etti. Maçın ikinci yarısında rakibine direnç göstermekte zorlanan Konyaspor karşılaşmayı 87-99 kaybetti

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10.hafta karşılaşmasında evinde FruttiEx Bursaspor’u konuk etti. Maçın ikinci yarısında rakibine direnç göstermekte zorlanan Konyaspor karşılaşmayı 87-99 kaybetti ve 10 maç sonunda 6.mağlubiyetini alan Konyaspor Basketbol 11.hafta maçında Bahçeşehir Koleji’ne konuk olacak.

AYOS Konyaspor’da sakatlıkları olan Rasheed Sulaimon, Alex Perez ve Mert Gizir karşılaşmada forma giymezken Beşiktaş Emlakjek’ten günler öncesinde takıma kazandırılan yeni transfer Matt Coleman III forma giydi. Konyaspor Basketbol karşılaşmaya Nikolov, Badzim, Morgan, Eddie ve Erkin ilk 5’i ile başladı.

Bursaspor yarıyı 5 sayı farkla önde bitirdi

Bursaspor ilk periyotta Onur Alp ile 2 Needham ile 3 üçlük isabeti buldu. Konyaspor ise Morgan’ın pota altı sayıları, Badzim, Erkin ve Nikolov’un 3’lük isabetleri ile rakibine karşılık verdi. İlk periyotta iki takımda oldukça kolay sayılar buldu. İlk çeyrek Bursaspor’un 29-25 üstünlüğü ile bitti. Konyaspor, ikinci çeyreğin başında Hasan Efe uzun ve Can Altıntığ ile sayılar buldu. Bursaspor ise pota altında Yiğican Saybir ve Ahmet Düverioğlu ile sayılar üretti. Periyodun ortasında sayı bulmakta zorlanan Konyaspor’da Roko Badzim’in 3’lüğü ile farkın açılmasını engelledi. (37-43) Bitime 05.04 kala Bursaspor molası geldi. Mola sonrası farkı eritmeye devam eden Konyaspor Cevher Özer’in üçlüğü ile aradaki farkı 3’e indirdi. Çeyreğin sonunda yine hücumda sayılar bulmakta zorlanan Konyaspor savunmada Onur Alp’i durdurmakta zorlandı. İlk yarı Bursaspor’un 5 sayı üstünlüğü ile 48-53 bitti.

Maç, üçüncü çeyrekte koptu

Üçüncü periyotta sayı üretmekte zorlanan Konyaspor ilk 5 dakikada yalnızca 7 sayı üretebildi. Needham ve Onur Alp’in sayılarıyla skor üretmeye devam eden Bursaspor maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkardı ve bitime 04.26 kala 55-65 öne geçti. Televizyon molasının ardından Eddie’in 2+1 sayısıyla 3 sayı bulan Konyaspor farkı 7’ye indirdi. Çeyreğin sonunda Ahmet Düverioğlu, Yiğitcan ve Onur Alp’in sayılarıyla farkı iyice açan Bursaspor çeyreği 14 sayı farkla 64-80 önde tamamladı.

Son çeyrekte Badzim, Can ve Morgan’ın sayılarıyla yeniden maça tutunamaya çalışan Konyaspor savunmada Yiğitcan’ın pota altı sayılarına engel olamadı. Bitime 6.00 dakika skor 74-92’ye geldi ve koç Engin Gençoğlu mola aldı. Periyotun sonunda iki takımda karşılıklı sayılar buldu. Bursaspor karşılaşmayı 12 sayı farkla 87-99 kazandı. 10 maç sonunda 6.mağlubiyetini alan Konyaspor Basketbol 11.hafta maçında Bahçeşehir Koleji’ne konuk olacak.

Onuralp Bitim en skorer oldu

Konyaspor’da Roko Badzim 18 sayı, 5 ribaunt, 4 asist Jarell Eddie 18 sayı, 3 ribaunt Jordan Morgan 14 sayı, 7 ribaunt, 2 asist Erkin Şenel 6 sayı, 4 asist, Matt Coleman 13 sayı, 2 ribaunt, 5 asist Can Altıntığ 4 sayı, 1 ribaunt Cevher Özer 5 sayı Nikolov 5 sayı, 3 asist, 2 ribaunt Hasan Efe 4 sayı, Ramazan Tekin 6 sayı 5 asist, 1 ribaunt

Rakip Bursaspor’da Onuralp 25 sayı, 7 asist, 6 ribaunt Needham 14 sayı, 2 ribaunt, 5 asist, Yiğitcan 17 sayı, 3 ribaunt, Ahmet Düverioğlu 10 sayı ve David 13 sayı ile oynadı.