Konyaspor evinde Anadolu Efes'e direnemedi

Konyaspor evinde Anadolu Efes'e direnemedi
AYOS Konyaspor Basketbol 22.hafta mücadelesinde evinde Anadolu Efes'i konuk etti. Konuk Anadolu Efes ilk yarıyı 14 sayı farkla 34-48 önde kapattı. Efes karşılaşmayı 16 sayı farkla 83-99 kazandı.

AYOS Konyaspor Basketbol 22.hafta mücadelesinde evinde Anadolu Efes'i konuk etti. Konuk Anadolu Efes ilk yarıyı 14 sayı farkla 34-48 önde kapattı. Efes karşılaşmayı 16 sayı farkla 83-99 kazandı.

Konyaspor karşılaşmaya Sinan, Eddie, Perez, Rasheed ve Schilling ilk 5'i ile başladı. Ağrıları devam eden Jordan Morgan maç kadrosunda yer almadı. İlk çeyreğin son bölümlerinde savunmada direnç gösteren ve hücumda sayılar üreten Konyaspor Basketbol 21-23 ile çeyreği iki sayı geride kapattı.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde iyi işler çıkartan yeşil-beyazlılar sonrasında oyun temposundan düştü hücumda sayı üretmekte zorlandı. Larkin'in 5/5 üçlük performansı çeyreğe damga vurdu. Anadolu Efes ilk yarıyı 13/15 üçlük isabeti ile yüzde 87 gibi rekor bir oranla tamamladı. Konyaspor, Anadolu Efes'in oyununa Rasheed ile karşılık vermek istese de bunda başarılı olamadı ve ilk yarıyı Anadolu Efes 14 sayı farkla 34-48 önde kapattı.

Efes, 3. çeyreğe de oldukça iyi başladı. Larkin ve Zicic ile sayılar üreten İstanbul temsici farkı çift hanelerde tutmaya devam etti. Çeyrek bitime 04:55 kala Efes, televizyon molasına 14 sayı farkla 42-56 önde gitti. Farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes son çeyreğe 14 sayı farkla 53-67 önde gitti.

Son çeyrekte de hücumda sayılar üretmeye devam etti ve farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin sonunda Eddie, Sinan ve Rasheed ile sayılar üreten Konyaspor savunma sertliğini arttıramayınca farkı kapatamadı. Anadolu Efes karşılaşmayı 16 sayı farkla 83-99 kazandı.

Can Sevim ile ilk maç

Sinan Çambel ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Can Sevim'i getiren Konyaspor Basketbol kötü gidişatı engelleyemedi. Can Sevim Konyaspor ile ilk maçında Anadolu Efes'e mağlup oldu.

8. mağlubiyet

Anadolu Efes maçı öncesinde sırasıyla çıktığı Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe Beka, Gaziantep Basket, Türk Telekom ve Merkezefendi maçlarından mağlubiyetle ayrılan Konyaspor, ligin dibine demir atmış durumda. Yeşil-beyazlılar Anadolu Efes'e de mağlup oldu ve üst üste 8. mağlubiyetini aldı. Ligdeki son galibiyetini 6 Ocak’ta oynanan Manisa BB karşısında alan yeşil-beyazlılar 23.haftada deplasmanda Aliaga Petkim ile karşılaşacak.