Konyaspor, Dünya Kupası arasında ilk sınavına cumartesi günü çıkacak

Konyaspor, Dünya Kupası arasında ilk sınavına cumartesi günü çıkacak
Antalya Belek’te kamp yapan Arabam.com Konyaspor en ciddi sınavına cumartesini günü Gaziantep FK karşısında çıkmaya hazırlanıyor.

Dünya kupasına verilen arada Antalya’da hazırlıklarını sürdüren Arabam.com Konyaspor hem kondisyon hem de taktik anlamda ciddi hazırlıklar yapıyor. Kamp günlerini günde 2 antrenman yaparak geçiren Anadolu Kartalı güç, kondisyon, taktik çalışıyor. Kamp boyunca 2 tane hazırlık maçı yapacak olan Konyaspor ilk maçında cumartesi günü Güneydoğu Anadolu temsilcisi Gaziantep FK ile karşılaşacak. Bu karşılaşmanın ardından 13 Aralık Salı günü ise MKE Ankaragücü ile bir maç yapacak.

Yedek oyunculara forma şansı

Oynanacak hazırlık maçlarında 14 maçta kullandığı oyuncular yanında forma vermediği oyuncuları da değerlendirmek isteyen Teknik Direktör İlhan Palut, karşılaşmalarda fazlasıyla oyuncu değişiklikleri yapacak. Sezonun ilk yarısında forma şansı bulamayan kaleci Erhan Erentürk, stoperler Uğurcan Yazgılı, Kahraman Demirtaş, bekler Cebrail Karayel, Yasir Subaşı orta saha oyuncuları Oğulcan Ülgün, Domagoy Pavicic, Robert Muric, Amilton ve forvet Uche İkpeazu oynanacak hazırlık karşılaşmalarında forma şansı bulacaklar. Bosna Hersek’te oynanan Zeljeznicar karşılaşmasında forma giyen oyuncular teknik ekip tarafından takdirle karşılanmıştı.

Seyredenlere keyif vermek istiyoruz

Sezonun ilk 14 karşılaşmasını değerlendiren Teknik Direktör Palut; “Bulunduğumuz sıra ve puan kabul edilebilir bir yer. İyi bir performans gösterdik. Savunma duruşuna günlük mücadele gücümüzü ekledik. Savunma anlamında ulaştığımız istatistikler bizim ön gördüğümüz istatistiklerdi. Geçen seneye göre hücumsal coşkumuzda azalma oldu. Üretkenlik ve istediğimiz pozisyon girme sayısından memnun değilim. Bunda sakatlıklar ve bazen bireysel oyuncu performanslarındaki dalgalanmalar etkili olmuştur. Defansif-savunma kurgumuzu koruyarak ofansif anlamda da takımın coşkusunu arttırarak ofansif setler ekleyerek, oyuncu performanslarını yukarı çekerek bir gelişim bekliyoruz. Ligin ikinci periyodunda iyi savunma yapmaya devam eden hücumsal anlamda da seyredenlere keyif veren Konyaspor izlettirmek istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Mevcut oyuncuların performansları yukarı çekilecek

Transfer noktasında net ifadeler kullanan İlhan Palut; “Ben ve ekibim transfer çalışması içerisinde değiliz. Transfer sürecinden önce oynayacağımız kupa ve lig maçlarımız var. Tek konsantrasyonumuz elimizdeki mevcut oyuncularının performanslarını yukarı çıkartmak. Bazı oyuncularımızdan verim de alamadık belki çok maç sıkılığı, Türkiye şartları da buna neden olmuş olabiliriz. Kamp dönemini fırsat olarak görüyoruz. Bugüne kadar performans alamadığımız ve fazla forma şansı veremediğimiz oyuncularımızı tekrar kazanmak için uğraşıyoruz. Mevcut kadromuza konsantreyiz” şeklinde konuştu. SPOR SERVİSİ