Konyaspor, Bosna Hersek yolcusu

Konyaspor, Bosna Hersek yolcusu
Dünya Kupası arasında yaptığı 10 günlük iznin ardından 24 Kasım Perşembe günü Konya’da toplanan ve hazırlıklarını günde çift idman yaparak geçiren Konyaspor bu sabah özel maç için Bosna Hersek’e uçacak.

Dünya Kupası arasında yaptığı 10 günlük iznin ardından 24 Kasım Perşembe günü Konya’da toplanan ve hazırlıklarını günde çift idman yaparak geçiren Konyaspor bu sabah özel maç için Bosna Hersek’e uçacak.

Zeljeznicar ile özel maç

Konyaspor, bugün özel uçakla Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gidecek. Maçın oynanacağı stadyumda bugün taktik antrenmanı yapacak olan Konyaspor, yarın ki maç için hazır hale gelecek. Yeşil-beyazlı ekip, yarın, TSİ 18.00’de kardeş takımlarından Zeljeznicar Kulübü ile dostluk maçında karşı karşıya gelecek. Konyaspor’da sezonun ilk 14 haftasında forma şansı bulamayan isimlerinde bu özel maçta forma giymesi bekleniyor.

Bosna Premije Liga’da 4.sırada maçta

Bosna Herkes takımı Zeljeznicar ligde Dünya Kupası arasına kadar oynanan 18 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Mavi-beyazlılar topladığı 29 puan ile 4.sırada kendine yer buldu. Zeljeznicar’ın kadrosunda ağırlıklı olarak Bosna Hersekli oyuncular yer alıyor. Kadroda yabancı olarak sadece Hırvat kaleci Bender, Brezilyalı orta saha Rodrigus ve Ganalı forvet Amoah yer alıyor.

Konyaspor kalabalık kafile ile gidecek

Kafilede Konyasporlu yöneticiler ile birlikte Konya’da iş, siyaset ve spor camiasının tanınmış simaları da olacak. Balkan bölgesinden birçok futbolcuya ev sahipliği yapan Konyaspor’un Zeljeznicar ile olan kardeşliği eski tarihlere dayanıyor. Halen yeşil-beyazlı formayı terleten takım kaptanı İbrahim Sehic ve Amir Hadziahmetovic’in yanı sıra önceki yıllarda Konyaspor’da görev almış futbolculardan Suad Karalic, Almir Memic, Elvir Baljic, Muammer Salibasic ile Riad Bajic, Bosna Hersek Premier Ligi’nde mücadele eden Zeljeznicar formasını terletmişti.

10 Günlük Antalya Kampı

Anadolu Kartalı, Zeljeznicar karşılaşması sonrası verilecek iznin ardından Konya’ya dönecek. Konya’da çalışmaya devam edecek olan yeşil-beyazlılar 3 Aralık Cumartesi günü Antalya Belek’e gidecek ve 10 günlük kamp gerçekleştirecek. Konyaspor, Antalya kampında da hazırlık maçları oynayacak. Temsilcimiz, Dünya Kupası arası sonrasında ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası 5.turunda Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Bodrumspor’u konuk edecek. Arabam.com Konyaspor, kupa randevusu sonrasında ise Spor Toto Süper Lig’in 15. Hafta maçında evinde Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak. HALİL YILMAZER