Konyaspor Basketbol'un konuğu Bornova

Konyaspor Basketbol'un konuğu Bornova
 Muhabir
Ligde son iki maçını kaybeden Konyaspor Basketbol, ikinci yarının ilk maçında bugün evinde Bornova Belediyesi Karşıyaka ile karşılaşacak. Dev Kartallar, rakibini mağlup ederek play-off potasındaki yerini korumayı amaçlıyor.

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) ikinci devre heyecanı başladı. 18. haftanın açılış müsabakasında Kapaklıspor ile Haremspor, Tekirdağ’da karşı karşıya geldi. Konyaspor, bugün taraftarının önünde Bornova Belediyesi Karşıyaka ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, dün öğleden sonra yaptığı son idmanın ardından çalışmalarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

Kritik maç

Dev Kartallar, sezonun ilk devresini 9 galibiyet ve 8 yenilgiyle averajla 6. sırada tamamladı. Ligdeki son iki maçta Çayırova Belediyesi ve Ankaragücü’ne mağlup olan koç Emrah Benli’nin ekibi, İzmir ekibi karşısında mutlak galibiyeti hedefliyor. Konyaspor, evinde kazanarak sezonun 10. galibiyetini almak ve play-off potasındaki konumunu korumak adına parkeye çıkacak.

Bornova çıkışta

Sezona koç Alkım Ay yönetiminde başlayan Bornova Belediyesi Karşıyaka, koç değişikliğine giderek takımın başına Şemsettin Baş’ı getirdi. Aynı zamanda yabancı kısa transferi yapan İzmir ekibi, JJ Frazier’ı kadrosuna kattı. Yerli oyuncu hamleleri de yapan konuk takım, seri galibiyetler aldı. Bornova Belediyesi Karşıyaka 7 galibiyet ve 10 yenilgi ile sezonun ikinci devresine averajla 10. sırada giriyor. Yeşil-kırmızılı takımda tanıdık isimler göze çarpıyor. Konyaspor’un 100. yılda Süper Lig’e çıktığı kadroda yer alan Mert Konuk ve Azizcan Özdemir, İzmir ekibinde forma giyiyor.

Maç 16.30’da

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak zorlu randevu bugün saat 16.30’da başlayacak. Mücadelede Mesut Öztürk, Sertan Kırklar ve Furkan Keseratar hakem üçlüsü düdük çalacak. Karşılaşma TBF TV’nin YouTube adresinden canlı olarak yayımlanacak. Maçın biletleri 20 TL’den salon gişesinden satılacak. Sezonun ilk yarısında İzmir’de oynanan maçı Konyaspor, 93-90 kazanmıştı.