Konyaspor Basketbol'un konuğu Anadolu Efes! Kazanma Zamanı!

Konyaspor Basketbol'un konuğu Anadolu Efes! Kazanma Zamanı!
AYOS Konyaspor Basketbol, 22.hafta karşılaşmasında bugün Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda Anadolu Efes’i konuk edecek. Karşılaşma saat 15.30’da başlayacak.

Ligde çıktığı son 7 karşılaşmadan mağlup ayrılan ve baş antrenörü Sinan Çambel ile yollarını ayıran Konyaspor Basketbol takımın başına Can Sevim’i getirmişti. Yeşil-beyazlılar 22.hafta karşılaşmasında ligin ve Avrupa’nın deneyimli takımlarından Anadolu Efes’i konuk edecek. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15.30’da başlayacak.

Son 7 maçta galibiyet yok

Sırasıyla çıktığı Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe Beka, Gaziantep Basket, Türk Telekom ve Merkezefendi maçlarından mağlubiyetle ayrılan Konyaspor, ligin dibine demir atmış durumda. Ligde çıktığı 21 karşılaşmada yalnızca 6 galibiyet çıkartabilen Konyaspor 15 maçtan mağlup ayrılmıştı. Ligdeki son galibiyetini 6 Ocak’ta oynanan Manisa BB karşısında alan yeşil-beyazlılar Anadolu Efes karşısında kazanıp yeniden havaya girmek istiyor.

Can Sevim ile ilk maç

Konyaspor, Sinan Çambel ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına genç koç Can Sevim’i getirmişti. Hafta boyunca takımını Anadolu Efes maçına hazırlayan Sevim, hücum ve savunmada her şeyi değiştireceklerini açıklamıştı. Can Sevim yaptığı açıklamada; “Tek hedefimiz var ligde kalmak. Bunun içinde elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerektiğinin farkındayız. İyi bir oyuncu grubumuz var. Kaliteli oyunculardan kurulmuş bir takım. Evet, bazı şanssızlıklar yaşanmış, istenmeyen sonuçlar alınmış ama bu takım burada olmayı hak etmiyor. Yeniden sıfırdan bi sistem kuruyoruz şimdi. Hücumda savunmada her şeyi değiştiriyoruz” demişti.

Teknik ekibe takviye

Başantrenörlüğe Can Sevim'i getiren AYOS Konyaspor, teknik ekibe de takviye yaptı. Yeşil-beyazlı ekip, TED Ankara Kolejliler'de başantrenörlük yapan Emrah Benli ile sözleşme imzaladı. Başkent ekibinde yaklaşık 5 yıl görev yapan Benli, Ocak ayında takımdan ayrılmıştı. Genç koç, Dev Kartallar'da birinci asistan koç oldu. Emrah Benli, geçen sezon başantrenör olarak TED Ankara Kolejliler ile play-off çeyrek finalde Konyaspor'a rakip olmuştu.

Özgökçen’den destek mesajı

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda taraftarları desteğe çağırdı. Özgökçen yaptığı açıklamada; “Cumartesi günü oynayacağımız Anadolu Efes maçında yeni hocamızla birlikte çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Sizler tribünde desteğe, takımımızda son topa kadar mücadeleye devam edecek” dedi.

Efes yorgun geliyor

Perşembe akşamı Euroleague’de deplasmanda ALBA Berlin ile karşılaşan Anadolu Efes 95-93 mağlup oldu ve Avrupa’da son 8 hedefinden uzaklaştı. Geceyi Almanya'da geçiren Efes, dün öğleden sonra Konya'ya geldi ve akşam saatlerinde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda antrenman yaptı. ALBA Berlin maçı sonrası yaklaşık 40 saat sonra Konyaspor maçına çıkacak olan Efes’de maçta sakatlanan Vasilije Micic’in Konyaspor’a karşı forma giymesi beklenmiyor. HALİL YILMAZER