Konyaspor Basketbol'dan müthiş galibiyet!

Konyaspor Basketbol'dan müthiş galibiyet!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Basketbol, ligin 10.haftasında evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmayı 96-89 kazanan Dev Kartallar bu sezonki 6.galibiyetini elde etti.

Konyaspor Basketbol, ligin 10.haftasında evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmayı 96-89 kazanan Dev Kartallar bu sezonki 6.galibiyetini elde etti.

3 dakikada 21 sayı ürettik!

Konyaspor Basketbol karşılaşmaya Myles Mack, Merthan Mutlu, Mert Çevik, Marlon Johnson ve Uğurcan Aksoy 5’i ile başladı. Karşılaşmanın ilk çeyreğine oldukça tutuk ve hücum isabetsiz şekilde başlayan Konyaspor Basketbol, ilk 5 dakikada yalnızca 4 sayı üretebildi. Savunmada da rakibini durduramayan yeşil-beyazlılar ilk 5 dakikada potasında 17 sayı gördü. Çeyreğin son bölümünde rakip yarı alanda yaptığı tam saha baskı ile toplar kapan ve bi anda vites yükselten Dev Kartallar 21 sarı üretti. İlk çeyrek Konyaspor’un 25-19 üstünlüğü ile bitti.

Devrede beraberlik var!

İkinci çeyreğin ilk bölümüne konuk Balıkesir temsilcisi iyi başladı. Karşılık teknik ve sportmenlik dışı faullerin çalındığı karşılaşmada üstünlük sürekli el değiştirdi. Merthan Mutlu ve Myles Mack’in sayılarıyla oyunda kalan Dev Kartallar oldukça iyi mücadele etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 45-45 beraberlikle sonuçlandı. İlk yarıda Konyaspor bençten 4 sayı katkısı almayı başarırken konuk Balıkesir ise bençten 13 sayı katkısı aldı. Konyaspor’da ilk yarıda Merthan Mutlu 19 ve Myles Mack 12 sayı üretti.

Üçüncü çeyrekte fark çift hanelerde

Üçüncü çeyrekte maçtaki en iyi savunma performansını ortaya koyan Konyaspor Basketbol, potasında kolay sayıya izin vermedi. Merthan ve Batuhan’ın üçlükleriyle aradaki farkı açan yeşil-beyazlılar bitime 02.27 kala farkı çift hanelere çıkardı. (69-59) Üçüncü çeyrekte Marlon Johnson’da devreye girdi ve 9 sayı üreterek çift hanelere çıktı. Konyaspor üçüncü çeyreği 75-64 önde kapattı ve son çeyreğe 11 sayı farkla önde gitti.

6.galibiyeti elde ettik

Son çeyrekte hücumda kolay sayılar bulan konuk Balıkesir aradaki farkı ilk bölümde eritmeyi başardı. Bitime 06.35 kala farkı 6 sayıya indirdi ve Konyaspor Koçu Emrah Benli molası geldi. Mola dönüşü Merthan ve Mack ile sayılar bulan yeşil-beyazlılar aradaki farkın kapanmasına izin vermedi. Bitime 01.08 kala Balıkesir molası geldi. (92-84). Karşılaşmayı 96-89 kazanan Konyaspor Basketbol 6.galibiyetini elde etti. Yeşil-beyazlılar gelecek hafta Gölbaşı TED Ankara’ya konuk olacak.

Merthan ve Mack’ten 30’ar sayı

Konyaspor Basketbol’da Merthan Mutlu 30 sayı, 2 asist, 6 ribaunt, Mlyes Mack 30 sayı, 9 asist, 1 ribaunt, Marlon Johnson 15 sayı, 2 asist, 10 ribaunt, Batuhan Acar 9 sayı, 2 asist, 3 ribaunt, Adem Bayrak 6 sayı, 4 ribaunt, Uğurcan Aksoy 4 sayı, 1 asist, 1 ribaunt, Arda Erdoğan 2 sayı, 1 asist, 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladı. HALİL YILMAZER

Kaynak: