Konyaspor Basketbol'dan büyük galibiyet!

Konyaspor Basketbol'dan büyük galibiyet!
Konyaspor Basketbol, 6.hafta maçında evinde Fenerbahçe Koleji’ni konuk etti. Parkeden 90-78 galip ayrılan Dev Kartallar 3.galibiyetini elde etti.

Konyaspor Basketbol, 6.hafta maçında evinde Fenerbahçe Koleji’ni konuk etti. Parkeden 90-78 galip ayrılan Dev Kartallar 3.galibiyetini elde etti.

Konyaspor Basketbol maça Myles Mack, Marlon Johnson, Merthan Mutlu, Met Çevik ve Uğurcan Aksoy ilk 5’i ile başladı.

İlk çeyreği Fenerbahçe Koleji Novotel 25-19’luk skorla önce geçti. Yeşil-beyazlılar maça iyi başlamış ve çeyreğin hemen başında 5-0’lık seri yakalamıştı. Sonrasında hücumda ve savunmada düşen Dev Kartallar çeyreği geride noktaladı. Konyaspor’da Myles Mack 7, Marlon Johnson 6 sayı üretti. Rakip Fenerbahçe’de ise bençten gelen Jamal Croswell 9, Mıchale Jerome 8 ve Mert Emre Ekşi’de 6 sayı üretti.

İkinci çeyreğin başında savunmasını biraz daha sertleştiren Konyaspor Basketbol il 3 dakikada potasında yalnızca 3 sayıya izin verdi. Hücumda Murat ve Mack ile sayılar üreten yeşil-beyazlılar 07.20 kala farkı 2’ye indirdi. (26-28) Mola dönüşü iki top kaybı yapan Konyaspor, Myles Mack’in kenarda olduğu zamanlarda oldukça zorlandı. Savunmadaki sertliğini sürdüren Konyaspor hücumda Mack ile sayılar üretti ve yarının bitime 4 dakika kala 2 sayı öne geçti. (33-31) Çeyrek sonuna kadar iyi oyununu sürdüren Konyaspor Basketbol 6 sayı geride başladığı çeyreği 4 sayı önde bitirdi. İlk yarı Konyaspor’un 43-39 üstünlüğü ile bitti.

Üçüncü çeyreğin başında da etkili oyununu sürdüren Konyaspor Basketbol, Merthan Mutlu’nun sayılarıyla aradaki farkı çeyreğin ilk bölümünde korumayı başardı. İki takımında top kayıpları yaptığı dakikalarda Mack ile sayılar bulan Dev Kartallar aradaki farkı korudu. Bu çeyrekte Marlon Johnson’un top kayıpları Konyaspor’a ciddi zarar verdi. Çeyrek sonunda Michale Jerome ile 2 üçlük bulan Fenerbahçe bitime 50 saniye kala takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. (60-62) Üçüncü çeyreği 62-61 Fenerbahçe Koleji önde tamamladı.

Yeşil-beyazlılar son çeyreğe Marlon Johnson’un 4 sayısı ile başladı. Merthan Mutlu ve Batuhan Acar’ın üçlükleri ve Marlon Johnson’un sayılarıyla maçtaki liderliğini sürdüren Konyaspor, bitime 05.44 kala aradaki farkı 5’e çıkarttı. (76-71) Konyaspor, Merthan’ın üçlüğü ile bitime 02.01 kala aradaki farkı 9’a çıkarttı ve Fenerbahçe molası geldi. (85-76) Maçtan 90-78 galip ayrılan Konyaspor bu sonuçla 6 maçındaki 3.galibiyetini aldı.

Konyaspor’da Myles Mack 23 sayı, 11 asist, 1 ribaunt, Marlon Johnson 23 sayı, 1 asist, 13 ribaunt , Merthan Mutlu 20 sayı, 7 asist, 3 ribaunt , Uğurcan Aksoy 3 sayı, 2 asist, 3 ribaunt, Batuhan Acar 10 sayı, 1 asist, 2 top çalma ve Murat Atar 10 sayı, 1 asist, 5 ribaunt ile maçı tamamladı. Maça ilk 5 başlayan Mert Çevik sayı üretemedi.

Fenerbahçe Koleji’nde Michale Jerome 33 sayı, 7 asist, 4 ribaunt ve Jamal Croswell 21 sayı, 2 asist, 11 ribaunt ile maçı tamamladı. Yeşil-beyazlılar 7.hafta maçında 23 Ekim Pazartesi günü İstanbul’da Esenler Erokspor’a konuk olacak.

Kaynak:Konya'nın Sesi