Konyaspor Basketbol, zorlu TED deplasmanında!

Konyaspor Basketbol, zorlu TED deplasmanında!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Basketbol, ligdeki 11.hafta maçında yarın deplasmanda Gölbaşı TED Ankara Kolejliler’ e konuk olacak.

Bu sezon TBL’nin flaş takımları arasında yer alan ve ilk 10 maçında 6 galibiyet, mağlubiyet elde eden Konyaspor Basketbol, 11.hafta maçında yarın deplasmanda Gölbaşı TED Kolejliler’ e konuk olacak. Gölbaşı Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 17.30’da başlayacak ve TBF Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Galibiyete uçalım

Liglerin başlamasına kısa süre kala oldukça mütevazi ir bütçe ile kurulan Konyaspor Basketbol, ilk 10 maçta oldukça iyi bir performans sergiledi. Çıktığı 10 karşılaşmada 6 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde eden Dev Kartallar, play-off potasında kendisine yer buldu. Sezon sonuna kadar bu formunu sürdürmek isteyen yeşil-beyazlılar önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Dev Kartallar, play-off rakiplerinden olan TED Ankara’yı mağlup ederek serisini sürdürmek istiyor.

Takımda hava oluştu

Çıktığı son 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Dev Kartallar, formunun zirvesinde. İki yabancı oyuncusu Myles Mack ve Marlon Johnson ile maçlara damga vuran yeşil-beyazlılarda yerli katkısı da oldukça yüksek. Merthan Mutlu, Batuhan Acar, Adem Bayrak, Uğurcan Aksoy ve Mert Çevik ile iyi bir hafta yakalayan temsilcimiz bu havayı bozmak istemiyor.

Deplasmanda 3 mağlubiyet

Konyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmadan 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde etti. Alagöz Iğdır, Final Spor ve OGM Ormanspor maçlarını kaybeden yeşil-beyazlılar Bornova ve Esenler Erokspor maçlarından galibiyet çıkartmayı başardı. Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmada potasında ortalama 87 sayıya izin veren Dev Kartallar rakip potaya ise ortalama 84 sayı kaydetti.

Üst üste iki galibiyet

Ev sahibi ekip Ted Ankara’da ise son dönemde form yüksekliği dikkat çekiyor. Üste üst aldığı 4 mağlubiyetin ardından önce evinde Çayırova ve ardından derbide Ankaragücü’nü mağlup eden Ankara temsilcisi yeniden play-off hattına yaklaştı. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi