Konyaspor Basketbol' kritik Antep virajında!

Konyaspor Basketbol' kritik Antep virajında!
 S.Yazı İşleri Müdürü
TBL’de mücadele eden Konyaspor Basketbol, 13.hafta mücadelesinde ligin yüksek bütçeli takımlarından Gaziantep Basket’e konuk olacak. Bugün Karataş Şahinbey Spor Salonunda oynanacak olan karşılaşma saat 15.45’te başlayacak.

Bu sezon TBL’de çıktığı 12 karşılaşmada 7 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan Konyaspor Basketbol, haftaya 5.sırada giriyor. Ligde kalmak adına düşük bütçe ile kurulan bir kadro ile sezona başlayan yeşil-beyazlılar oldukça iyi iş çıkartıyor. Yeniden BSL’ye dönmek isteyen temsilcimiz, bu sezonu play-potasında bitirmek amacında.

Dış sahadaki 4.galibiyet peşindeki

Dev Kartallar, bu sezon aldığı 5 mağlubiyetin 3’ünü deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda yaşadı. Deplasmanda 6 maça çıkan yeşil-beyazlılar 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde etti. Bornova, Erokspor ve Ted Anakra’yı deviren Konyaspor, Iğdır, Final Spor ve Ormanspor’a ise boyun eğdi. Konyaspor, ligin yüksek bütçeli takımlarından olan Antep’i yenerek sezona damga vurmaya devam etmek istiyor.

Konyaspor’a para cezası

Disiplin kurulu, geçtiğimiz hafta Konya'da oynanan ve Yalovaspor'un 88-82 kazandığı maçta sahaya bir tek pet şişe atılmasından ötürü Konyaspor'a para cezası verdi.. Kurul, Konyaspor'a bu sezon eylemin ikinci kez gerçekleştirilmesinden ötürü 12 bin 500 TL para cezası verdi. Mücadelenin son anlarında hakemler, verdikleri kararlarla tribünlerin tepkisini çekmiş, ortam da gerilmişti

Son 5 karşılaşma

Geride kalan süreçte 7 galibiyet ve 5 yenilgi alan Konyaspor’un hemen altında 6 galibiyeti olan tam 5 takım bulunuyor. Zorlu bir maç trafiğinden geçen temsilcimiz, play-off potasında kalmak adına gayret gösterecek. Konyaspor Basketbol, oldukça zorlu bir fikstürden geçiyor. Yeşil-beyazlılar 13 ve 14.hafta maçlarında ligin kalbur üstü takımlarına karşı mücadele edecek. 13.haftada Gaziantep Basket deplasmanına çıkacak olan yeşil-beyazlılar 14.haftada ise evinde Sigortam.Net’i ağırlayacak. Bu 2 ekipte şampiyonluk hedefi ile takım kurmuş ve ilk 11 haftada ilk 3 sırayı paylaşıyor. Yeşil-beyazlılar Pizza Harem, Çayırova ve Ankaragücü maçlarıyla ile de ilk devreyi noktalayacak.

81 sayı ortalaması ile oynuyor

Ligin yüksek bütçeli takımlarından olan Gaziantep Basketbol ise geride kalan 12 karşılaşmada 9 galibiyet ve 3 mağlubiyet yaşadı. Güneydoğu ekibi bu üç mağlubiyetin 2’sini evinde oynadığı Esenler Erokspor ve Sigortam.Net karşısında aldı. Ligin düşük skor üreten ekiplerinden olan Gaziantep Basketbol geride kalan 12 maçta 81 sayı ortalaması ile oynadı. Gaziantep’in kadrosunda yabancı rotasyonunda Charles Watson, Rolands Freimanis ve Tyler Roberson yer alıyor. HALİL YILMAZER