Konyaspor Basketbol 'da keyifler yerinde!

Konyaspor Basketbol 'da keyifler yerinde!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Konyaspor Basketbol, sezona oldukça iyi başladı. Sezon başında oldukça geç ve düşük bütçeli şekilde oluşturan yeşil-beyazlılar adeta beklenmedik bir performans ortaya koyuyor. Temsilcimizde keyifler oldukça yerinde

Ligde çıktığı 11 maçta 7 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Konyaspor Basketbol, Finalspor ve Ormanspor maçlarını ise uzatma dakikalarında kaybetti. Dev Kartallar evinde oynadığı son 4 maçta ise mağlup olmadı. Kapaklı, FB Koleji Novotel, Kocaeli Kağıtspor ve Balıkesir BŞB. maçlarının tamamını kazanan yeşil-beyazlılar bu sezon evindeki tek mağlubiyetini Mersin BŞB. karşısında aldı. Dev Kartallar ayrıca çıktığı son 6 karşılaşmadan 5 galibiyet çıkartmayı başardı.

Yalova hazırlığı başlıyor

Yeşil-beyazlılar ligin 12.haftasında evinde Semt77 Yalova ile karşı karşıya gelecek. 26 Kasım Pazar günü Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 15.45’te başlayacak. Yeşil-beyazlılar, TED Kolejliler maçının ardından iki gün izin yapmışlardı. Dev Kartallar bugün yapacağı antrenmanla birlikte zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacaklar.

Yalova oldukça formda

Yalova Konya’ya oldukça moralli şekilde gelecek. Marmara ekibi bu sezon oynadığı 11 maçın 10’undan galibiyetle ayrıldı ve yalnızca deplasmanda Sigortam.Net’e kaybetti. Evinde oynadığı tüm maçları kazanan ekip bu sezon 89 sayı ortalamasıyla oynuyor. Yalova ekibinin kadrosunda geçen sezon Konyaspor forması giyen Mert Gizir yer alıyor. Kadrosunda Brandon Walters ve Tarrant Jr. Gibi iki önemli Amerikalı oyuncu yer alıyor.

Play-off potasındayız

Konyaspor, ilk 11 haftada gösterdiği performans ile play-off potasında yer alıyor. Temsilcimiz 11.haftayı 5.sırada kapatmayı başardı. 9.sırada bulunan takım ile 2 galibiyet fark açan temsilcimiz lig sonuna kadar bu farkı koruyarak kendini en iyi şekilde play-off potasında yer almak istiyor.

Zorlu 3 maç

Konyaspor Basketbol, oldukça zorlu bir fikstüre giriyor. Yeşil-beyazlılar 12, 13 ve 14.hafta maçlarında ligin kalbur üstü takımlarına karşı mücadele edecek. 12.haftada 26 Kasım Pazar günü saat 15.452te evinde Semt77 Yalova’yı konuk edecek olan yeşil-beyazlılar ardından 13.haftada Gaziantep Basket deplasmanına çıkacak. Yeşil-beyazlılar 14.haftada ise evinde Sigortam.Net’i ağırlayacak. Bu 3 ekipte şampiyonluk hedefi ile takım kurmuş ve ilk 11 haftada ilk 3 sırayı paylaşıyor. Yeşil-beyazlılar Pizza Harem, Çayıroca ve Ankaragücü maçlarıyla ile de ilk devreyi noktalayacak.

Merthan’ın müthiş sezonu

Konyaspor’da yerli oyuncular sezona damga vururken bu isimlerin başında ise Merthan Mutlu yer alıyor. Bu sezon oldukça iyi sezon geçiren tecrübeli oyuncu Balıkesir ve TED Kolejliler maçlarının en skorer oyuncusu olarak ön plana çıktı. Merthan bu sezon ortalama 35 dakika saha kaldı. Maç başına 14 sayı ortalaması yakalayan Merthan, 6 karşılaşmada çift hanelere ulaşmayı başardı. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi