Konyaspor Basketbol 10.galibiyete kilitlendi!

Konyaspor Basketbol 10.galibiyete kilitlendi!
 Muhabir
TBL'de mücadele eden Konyaspor Basketbol, yarın karayolu ile Ankara'ya gidecek. Yeşil-beyazlılar karşılaşmanın oynanacağı salonda son antrenmanını gerçekleştirerek hazırlıklarını tamamlayacak.

Konyaspor Basketbol ilk yarının son maçında 30 Aralık Cumartesi günü deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. TOBB Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 20'de başlayacak. Dev Kartallar bu maç ile birlikte ilk yarıyı noktalayacak.

Hedef 10.galibiyet

Temsilcimiz 16 maçta aldığı 9 galibiyet ve 7 mağlubiyetle ile 25 puanla 6.sırada haftaya başlayacak. Kurduğu kadro ve maaş bütçesiyle oldukça iyi bir sezon geçiren yeşil-beyazlılar tüm otoriteler tarafından takdir toplamıştı. Çıktığı son 7 karşılaşmadan 4 galibiyet çıkartmasını bilen Konyaspor, zorlu Ankaragücü maçını kazanıp 10 galibiyetle ilk yarıyı tamamlamak istiyor.

Play-off yarışı oldukça kızışmış durumda

TBL'de play-off ve küme düşme yarışı ise adeta birlikte ilerliyor. 7 ve 8.sırayı paylaşan Finalspor ve Kapaklı Spor'un 8'er, play-of'un son basamağında yer alan Esenler Erok'un ise 7 galibiyeti bulunuyor. Play-off hattını takip eden FB Koleji, Çayırova, Harem Spor ve Ormanspor'un 7'şer, TED Ankara, Bornova, Balıkesir'in ise 6'şar galibiyeti bulunuyor. 17.sıradaki küme düşme hattında bulunan Kağıtspor'un da yine 6 galibiyeti bulunuyor. Konyaspor'un bu haftaki rakibi Ankaragücü ise 3 galibiyet ile son sırada.

Ankaragücü çıkışta

Son iki maçını kazanan Halil Üner yönetimindeki Ankaragücü önemli bir maliyetle Süper Lig ekibi Bodrumspor’dan deneyimli oyuncu Hakan Yapar’ı transfer etti. Yapar, ilk maçında 30 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle kazanılan Bornova Belediyesi Karşıyaka maçına damga vurdu. Başkent ekibi, ayrıca yine tecrübeli oyuncular Soner Şentürk ve Caner Ercan’ı da renklerine bağladı