Konyaspor, Başkent'te mağlup!

Konyaspor, Başkent'te mağlup!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Basketbol, TBL 9.hafta karşılaşmasında deplasmanda OGM Ormanspor'a konuk oldu. Yeşil-beyazlılar parkeden 86-76 mağlup ayrıldı ve 4. mağlubiyetini aldı.

Konyaspor Basketbol, TBL 9.hafta karşılaşmasında deplasmanda OGM Ormanspor'a konuk oldu.

Konyaspor Basketbol karşılaşmaya; Myles Mack, Marlon Johnson, Uğurcan Aksoy, Merthan Mutlu ve Batuhan Acar ilk 5'i ile başladı.

Karşılaşmanın ilk çeyreği Gökhan Şirin ve Uğurcan Aksoy’un karşılıklı sayıları ile başladı. Konyaspor, Batuhan’ın üst üste üçlükleriyle sayılar buldu. Konyaspor’da Mack’in sayılarıyla bitime 04.44 kala farkı 3’e çıkarttı ve Ormanspor molası geldi. Çeyrek sonunda tempo yükseldi ve ilk çeyreği Konyaspor Basketbol 18-21 önde kapattı.

Konyaspor, ikinci çeyreğe üst üste Mert Çevik’in iki üçlüğü ile başladı, fark 9 sayıya çıktı ve Ormanspor molası geldi. Karşılaşmada iyi pres uygulayan ve top çalan Konyaspor Arda ve Mack’in sayılarıyla ilk yarının bitimine 06.50 kala aradaki farkı çift haneye çıkarttı. (22-34) 11-0’lık seri ile Konyaspor’u yakalayan Ormanspor yarının bitimine 03.10 kala fark 1’e indi. (33-34) Karşılaşmada 7 dakika sayı üretemeyen Konyaspor çeyrek sonunda Batuhan ile 2 sayı buldu. Ormanspor’da Oğuzhan’ın son saniye üçlüğü ile ilk yarı 36-36 eşitlikle tamamlandı.

Konyaspor, üçüncü çeyreğe Mack'in iki sayısı ile başladı. Çeyreğin ilk ve orta bölümünde düşük sayıda geçen maçın son bölümünde tempo arttı. Ormanspor çeyreği 53-50 önde bitirdi.

Konyaspor son çeyreğe 0-4'lük seri ile başladım Çeyrek bölümünde sürekli liderliğin el değiştirdiği maçta bitime 05.45 kala Ormanspor aradaki farkı 6'ya çıkarttı. (64-58) Konyaspor, Myles Mack'in sayılarıyla aradaki farkı 2'ye indirdi ve Ormanspor molası geldi. Bitime 02.00 kala Mertcan'ın üçlüğü ile Ormanspor 70-68 öne geçti ve Konyaspor molası geldi. Mola dönüşü Konyaspor, Marlon Johnson'un smacı ile maça yeniden denge geldi. (70-70) Karşılaşma 72-72 sona erdi ve uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında bulduğu serbest atışlarla aradaki farkı açan Ormanspor bitime 02.40 kala farkı 7'ye çıkarttı. (79-72) Konyaspor'da Başantrenör Emrah Benli uzun itirazlarının ardından üst üste iki teknik faul aldı ve oyundan diskalifiye edildi. Konyaspor karşılaşmayı 86-76 kaybetti ve bu sezonki 4. mağlubiyetini aldı. HALİL YILMAZER

Kaynak: