Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kadro planlamasını açıkladı! İşte izlenen yol

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kadro planlamasını açıkladı! İşte izlenen yol
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yeni sezon öncesinde Konya'nın Sesi Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz, kadro yapılanması hakkında bilgiler verdi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yeni sezon öncesinde Konya'nın Sesi Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Başkan Korkmaz, kadro yapılanması hakkında bilgiler verdi.

Konya'nın Sesi Gazetesi Spor Müdürü Halil Yılmazer'in sorularını yanıtlayan Başkan Korkmaz, yaptığı açıklamada; "Kafamızdaki plan içerisinde önümüzdeki iki yıl için takımın bir iskeletini oluşturmak istiyoruz. Bu iskelet kadro sürekli yüzde 75 civarında oranla devam etsin. Yüzde 25 grubu yatırım gözüyle yapılan bir transfer sezonları geçirelim istiyoruz" dedi.

2024-2025 Sezonu hakkında neler söylemek istersiniz?

Hedefler anlamında bahsettiğimiz bir konu var. Bu taraftarları zaman zaman herhalde böyle bir motivasyonunu geriye doğru alan bir süreç oluyor. Bi gerçekler var, gerçeklerle bizim insanlara ne söylediğimiz arasında çok farklılar oluşturması bizim tarzımız değil. Biz içinde bulunduğumuz süreci sadece spor mecrası anlamında değil total bir kulüp olarak nasıl sürdürülebileceğine bakmak istiyoruz. 2-3 yıl Konyaspor zor süreçler geçirecek dememizdeki olay bundan dolayı.

TFF'den gelen yabancı kısıtlaması ve FIFA'dan gelen transfer yasağındaki süreç ne durumda?

Yabancı kısıtlaması ve kadro kısıtlaması sorunlarımız var. Kulübün ekonomik olarak sorunları var. Bugün transferler yapılıyor ama şu an halen Konyaspor’un çözemediği transfer yasağı konusu var. Kapanmayan bir dosya var ama bizim kulübümüz ile alakalı değil. Karşıdaki alacaklı olan kulüple ilgili bir durum. Bununla alakalı girişimler devam ediyor. Kadro sorunlarımızla ilgili bir ceza var. Onu kaldırmak için görüşmeler devam ediyor. Bunlarla birlikte geçmiş sezondan kalan borçlarla gelen bu sefer yeni yapacağınız transferlerle ilgili kaynak ve bütçeler durumu var. Bunların hepsi birbirini tetikleyen, doğru yönetmeniz bir süreç.

Takımdan ayrılan oyuncu grubu için neler söylersiniz?

12 futbolcu ile yollarımızı ayırdık. Kulübün tamamında bir yenileme yapmaya çalışıyoruz. İdare ve yönetimsel anlamda da yenilik yapmaya başladık geldiğimizden bu yana. Takım içindeki bir grubun değişmesi bizde artık doğru hamleler yapmak istedik. Yeni bir havaya, yeni bir organizasyona ihtiyacımı olduğunu gördük. Orada da mümkün olduğu kadar yolumuzu ayırabildiğimiz oyuncularla vedalaştık. Belki daha yollarımızı ayıracağımız oyuncular da olacak. Kamplardan sonra bu durumu değerlendireceğiz. Bazı oyuncuların fiyat – performans denklem ile örtüşmeyen bazı oyuncularımız oluyor. O gruptan yollarımızı ayıracağımız oyuncular olacak.

whatsapp-image-2024-07-22-at-11-49-51.jpeg

Yeni sezonda nasıl bir transfer politikası izliyorsunuz?

Geçen seneki kötü senaryoyu yaşamak istemiyoruz ama şu an halen hedef koyacak bir takım halinde kendimizi hissetmiyoruz. Kulübün sportif anlamda yatırım yapması gerekiyor. Genç oyuncu grubundan transferler yapıp, buralardan yeni bir oyuncu grubu yakalamak gerekiyor. Aslında elimizde bu tarz bilgi ve kaynaklarımız mevcut. Biz kısa zamanda verim alacağımız ligi bilen oyuncular, Konya’yı Konyaspor’u bilen oyuncular üzerinden hamleler yapıyoruz. Bunların bir çoğu zorunluluktan da olabilir, ihtiyaçta diyebiliriz.

Kadro maliyeti için neler söyleyeceksiniz?

İsim sponsorluğu ve diğer sponsorluklarla birlikte beklediğimiz hiçbir desteği yanımızda bulamadık. Bunlarla birlikte almak istediğimiz oyuncular var ama bu sefer bunların bonservislerini ödeme şansımız yok. Oyuncuların bireysel ücretlerini de ödeme şansımız yok. Oyuncu grubunun total maaş dengesine inanıyoruz. Bu değer üzerinde kadro yapılanmasını düzenliyoruz. Bu maaşların ödeme gücünün de olması gerekiyor. İçeriye çok iyi oyuncular transfer ettik ama paralarını ödemedikten sonra hem onlardan hem de diğer gruptan verim alamayacağımız süreçle karışılacağız, bunu yaşamak istemiyoruz. Bütçe dahilinde kalmak istiyoruz. Ödenebilecek bir bütçe içinde kalmak istiyoruz. Beklentiler yıldız oyuncular üzerine oluyor. Bugün bir oyuncu takip ediyorum. 1,5 milyon Euro bonservis bedeli var. Paramız olsa alırım. İnanıyorum 10 Milyon Euro’ya satılır, 10’a satılmazsa 8’e satılır. 2 yıl bende kalsın, biliyorum. Nasıl 1,5 milyon Euro vereyim şimdi. Takım içinde toplam harcamamız gereken 8-9 Milyon bütçe yapalım diyoruz. Bunu bonservis olarak bi takıma veremeyiz.

Kadro yapılanması nasıl olacak?

Geçmiş 2015-2018 döneminde başarılı bir Konyaspor vardı. O döneme nazaran daha fazla genç oyuncu almak istiyoruz. Alt liglerden, yurt dışından.. Buralara ayıracağımız bir bütçe sorunu var. Kafamızdaki plan içerisinde önümüzdeki iki yıl için takımın bir iskeletini oluşturmak istiyoruz. Bu iskelet kadro sürekli yüzde 75 civarında oranla devam etsin. Yüzde 25 grubu yatırım gözüyle yapılan bir transfer sezonları geçirelim istiyoruz. Bu grubun 2-3 yıl devam etmesini istiyoruz. Bonservis ödediğiniz oyuncuyu kısa vadede elinizden kaybetmek istemezsiniz. Bu kadro 2-3 yıl boyunca bizi ligde orta seviyelerde bulundursun istiyoruz. Türkiye Kupası iddialı olmaya devam ettiğimiz yer olabilir. Heyecanımız orada tırmanmışa geçsin. Hedeflediğimiz ortam, süreç bu.

* Konya'nın Sesi Spor Servisinin hazırladığı özel haberlerdir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz!