Konyaspor, Akademi'de nasıl bir organizasyon kuracak? Başkan Korkmaz ilk kez açıkladı

Konyaspor, Akademi'de nasıl bir organizasyon kuracak? Başkan Korkmaz ilk kez açıkladı
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yeni sezon öncesinde Konya'nın Sesi Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Spor Müdürümüz Halil Yılmazer'in sorularını yanıtlayan Başkan Korkmaz, kurmayı planladıkları yeni Akademi sistemi hakkında konuştu.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yeni sezon öncesinde Konya'nın Sesi Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Spor Müdürümüz Halil Yılmazer'in sorularını yanıtlayan Başkan Korkmaz, kurmayı planladıkları yeni Akademi sistemi hakkında konuştu.

Başkan Ömer Korkmaz, kuracakları yeni sistem ile Konya'daki futbol oynayan, oynamak isteyen her çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Akademi sözcüğü sizin için ne anlam ifade ediyor ?

Biz buralarda iyi seviyelerde bulunup, belli bir sistem kurmak istiyoruz. İnsanları içeriye çekmek sadece yıldız oyuncu ile olmaz. Bugün, altyapıda düğmeye bastık bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belki bu organizasyonun meyveleri 2-3 yılda alacağız ve insanlar stadyuma gelecek. Altyapıya harcadığımız bütçeye belki bugün iyi bir futbolcu alabiliriz ama ben Konyaspor’un bugünün başkanı olmak istemiyorum. Bugünün başkanı olup yarının nefret edilen bir başkanı olabilirim. Bu kulübe kötülük yapmak istemiyorum. Bu kulübün geleceği temiz olsun, düzgün bir nesil olsun istiyorum. Konya’nın çocukları, Konya’da yaşayan akademide veya tüm kulüplerde futbol oynayan çocukların buralarda olmak istediği heyecan duyduğu bir kulüp olsun hayalim ve hedefim var.

Alt yapıda görev alacak hocalar göreve başladı mı ?

Altyapıda yeni bir yapılanma yaptık. Cem Bağcı hoca göreve geldi. Yunus Altınbeyaz da Koordinatör olarak göreve başladı. Buranın tüm hoca seçimlerini hiçbir müdahalede bulunmadan yetenek sınavlarına tabii tutarak seçildi. U11’den başlayan bir sistem. Konyaspor’da çalışmak isteyen birkaç hoca buraya geldi. Yazılı – sözlü mülakatları yapıldı. Hocanın yeterli gördüğü hocalar yerleştirildi. Kulüp artık daha fazla değer vermeye başladı. Tam zamanlı hocalar ile birlikte bütçeler de yükseldi.

Akademi'nin başına getirilen Cem Bağcı için neler söylersiniz?

Cem Bağcı hoca ile zoom toplantısı yaptık ve kendisinden neler talep ettiğimizi konuştuk. Hoca’ya kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini sorduk. Burası kendi şehrimiz, biz burada ne yaparsak yapalım eleştiri alırız. Özellikle altyapılar noktasında. Hoca sayısı belli. Geçmiş yıllardan tanıdığım, idareciliğine, kurumsal yapısına inandığım bir arkadaşımızı Koordinatör olarak işin başında konumlandırdık.

Futbol Okulları ile ilgili süreç nasıl ilerleyecek?

Amacım sadece Konyaspor değil. Konya’da futbol organizasyonunun içinde bulunan bütün çocukları dahil edebilmek. Amatör takımları yakında takip edeceğiz. Aralık ayından itibaren Futbol Okullarını Konyaspor’un bünyesine alacağız. İlk önce yoğunlaşmamız gereken kısmın akademi olması gerektiğini istedik. Konyaspor Futbol Okullarının olduğu tüm alanlar tekrar Konyaspor’un bünyesine katılacak. Devamında Konya’daki bütün özel futbol okulları dahil olmak üzere buralardaki bulunan bütün çocukları kontrol etmek isteyeceğiz. Bu takımlara cephe almayacağız, onlarla birlikte hareket edeceğiz. Konya’daki bu çocukları ne kadar değerli hale getirebilirsek ortaklaşa hareket edeceğiz.

Kayacık Tesislerinde yeni sezonda antrenman yapacak gruplar olacak mı?

Konyaspor Akademi’de de atletik performanstan, bireysel gelişim hocalarına kadar da organizasyon kuruyoruz. Belediyelerin tesislerini kullanmak adına onlarla görüşmeler yapacağız. Belediyelerin sporcu geliştirme merkezlerini kullanacağız. U19 ve u17 takımının antrenmanlarını Kayacık Tesislerinde taşıyacağız. Saha problemini çözebilirsek U16 kategorisini de oraya dahil edeceğiz. Bu organizasyona 922 Konyaspor’u da dahil edip özellikle onların zorunlu bulunduğu 4 yaş kategorisinde 2 tarafı da organizasyona dahil edip asansör sistemiyle grup oluşturacağız. Birçok branşta belki 2 hatta 3 takımımız olacak. Maç yapma sayısını arttıracağız. Burada da Konya’nın amatör takımlarıyla iş birliği içine gireceğiz. Onlarla dönemsel turnuvalar oynayacağız.

Heyecanınız ve motivasyonunuz nereden geliyor ?

U11, U12 ve U13’ün final maçlarına gittim Konya’da. Konyaspor U11 takımı 1-0 yenildi, U12 takımı penaltılarla kaybetti, U13 takımı ise şampiyon oldu. Buralarda daha çok bulunmamız lazım. Buralarda bulunursak bu şehrin çocukları adına motivasyonumuz daha da artacaktır. Benim çok sevdiğim bir organizasyon.. Çocukları izlerken yeniden heyecan ve motivasyon elde ediyorsunuz. Çocukların azmi, formaya olan saygısı, takım içinde olan mutluluklarını hissettiğiniz anda sizin için artık akademi başka bir seviyeye gelebilir. Profesyonel takımımız çok önemli ama akademi takımlarımıza ne kadar destek olabilirsek burası hepimiz için daha değerli hale dönüşebilir. Burası kulübün ana kaynaklarını oluşturacak bir alan olduğu için her geçen yıl buranın bütçesini büyüterek burayı gerçekten seviye anlamında başka bir düzeye taşıyabiliriz. Konyaspor Akademisinin tek başına kendi bir tesisi olduğu bir dönem olabilir, hayalim bu. Röportaj: Halil Yılmazer

* Konya'nın Sesi Spor Servisinin özel içeriğidir. Kaynak gösterilmeden veya izin alınmandan kullanılamaz